BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çocuk hastanesinde çocuk doktoru yok

Çanakkale'de ''bebek dostu'' seçilen hastaneye gelen doktorlar en fazla 3 ay duruyor

Abone ol

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, 2004 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından "bebek dostu" seçilen Devlet Hastanesi'nde hem çocuk doktoru, hem de kadın doğum doktoru yok.
Son yıllarda yeni uygulamalarla takdir toplayan hastanede çocuk doktoru ve kadın doğum doktoru sıkıntısı yaşanmaya başladı.

HASTANEYE GELEN DOKTORLAR 3 AY DURUYOR

Hastaneye tayin olan çocuk doktorlarının en fazla 3 ay görevden sonra ya askere, ya başka bir hastaneye atanmaları ilçedeki vatandaşları çileden çıkarıyor. Kadın doğum bölümünde de aynı sıkıntıların baş göstermesi üzerine vatandaşlar Gelibolu Devlet Hastanesi'ne kalıcı doktorlar gönderilmesi için imza toplamaya başladı.





Son atanan kadın doğum uzmanının da hamileliği sebebiyle 3 ay izin almasının ardından doktorsuz kalan hastanede acil vakalarda hastalar zor durumda kalıyor. Gelibolulular Çanakkale ya da Keşan'a gitmek zorunda kalıyor. Bu durumdan şikayetçi olan ve imza toplamaya başlayan Nahide Semiz adlı vatandaş, “Hastanede çocuk ve kadın doğum doktoru yok. Çanakkale’den haftada 2 gün kadın doğumcu geliyor. Bu inanılacak gibi değil. İmza toplamaya başladık. 2 günde 300 imzaya ulaştık. Herhalde bu da durumun ciddiyetini ortaya koymaya yeter" dedi.

Gelibolu Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zeren ise, “Hastanemize doğum doktoru atandı. Ancak hamile olduğu 3 ay izne ayrıldı. Biz de bu durum üzerine gerekli müracaatlarımızı yaptık ve yeni bir doktor daha atandı. O da bu ay içerisinde göreve başlayacak. Bu doktorumuz mecburi hizmetle tayin edildiğinden burada uzun süre görev yapacak. Bu arada çocuk doktoru için de kurum içi atama açıldı.

Eğer hastanemizde görev yapmak isteyen doktor olursa gelip göreve başlayacak. Hastanemizde bir ortopedi doktorumuz var. Ancak 2. bir doktorumuz daha gelecek" dedi.