BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Halkalı'da işçiler ateş yaktı yol kapattı SON DAKİKA

Halkalı'da bir inşaatta çalışan yüzlerce işçi, çalışma koşullarının kötü olduğu gerekçesiyle eylem yaptı. İş bırakan işçiler pankart açtı ve ateş yakıp yol kapattı.

Abone ol

Halkalı'da bir site inşaatında çalışan işçiler eylem yaptı. Şantiye önünde toplanan ve pankart açıp slogan atan işçiler kötü çalışma koşullarından şikayetçi olduklarını belirtti.

Çalışma şartlarının kötü olduğunu söyleyen işçiler, "Biz bu şartlarda çalışmak zorunda mıyız? Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz. Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz" şeklinde konuştu.

Şantiye önünde toplanan işçiler sloganlar atarak çalışma şartlarını protesto etti.

PROJE YETKİLİLERİ GÖRÜŞTÜ

Eylemin yapıldığı Tema Park projesinin yetkilileri işçilerin şantiyede çıkan yemekleri protesto ettiklerini ve temsilcilerle uzlaşmak için çözüm görüşmelerine başladıklarını belirtti.

POLİS ÖNLEM ALDI

İşçi eylemi nedeniyle şantiye bölgesine çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA gönderildi. İtfaiye ekipleri yakılan inşaat malzemelerini söndürerek yolu trafiğe açtı.

Bir polis helikopteri de şantiye üzerinde uçuş yaparak çevreyi kontrol etti.

inşaat işçileri halkalıda eylem yapıyor son dakika

HASTANEYE GİTMEK ZORUNDA KALIYORUZ

Yaşadıkları olumsuzluklara çare bulamadıklarını belirten işçiler, "Biz bu şartlarda çalışmak zorunda mıyız. Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz. Enfeksiyon nedeniyle hastanelere gitmek zorunda kalıyoruz. Doğru, dürüst tuvaletimiz bile yok. Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz" şeklinde konuştu.

halkalıda işçi eylemi son dakika


halkalıda işçi eylemi son dakika haberleri

halkalıda işçi eylemi son dakika