BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  GÜNCEL

Halep'te en büyük operasyon başladı! Füzelerle...

Suriyeli muhalifler, Halep kent merkezinde aylardır süren rejim kuşatmasını kırmak amacıyla büyük bir operasyon başlattı. Esad güçlerine, Grad ve Fil füzeleriyle yoğun saldırılar düzenleniyor.

Abone ol

Halep'teki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, saldırıyı çok sayıda muhalif grubu bünyesinde toplayan Fetih Ordusu gerçekleştiriyor.

Fetih Ordusu, kent merkezinin doğusunda rejim kuşatması içinde ve dışında konuşlu bazı unsurlarıyla Esad güçlerine, Grad ve Fil füzeleriyle yoğun saldırılar düzenliyor. Fetih Ordusu bileşenlerinden Ahrar'uş Şam, sosyal medya hesabından Bab Neyrab askeri havaalanının, Dahiyyetul Esed ve 1070 konut bölgesinde Esad güçlerinin karargah olarak kullandıkları yerlerin vurulduğunu duyurdu.

"EN BÜYÜK OPERASYON"

Suriye’nin kuzeyindeki muhalif grupların koordinatörlüğünü yapan Abdumun'im Ezzin, operasyonla ilgili AA muhabirine açıklama yaptı.

Ezzin, “Bu operasyon, katılan savaşçıların sayısı ve donanımı açısından Halep'e yönelik en büyük operasyondur. Hedef, Halep'in kuşatmasını kırıp İran ve Rusya'ya meydan okumaktır. Bütün muhalif savaşçıların morali yüksektir. Halep kuşatmasını kırana kadar devam etmekte kararlılar” ifadelerini kullandı.

"15 SİVİL ÖLDÜ" İDDİASI

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, füzelerin Neyrab hava üssüne atıldığı doğrulandı. Açıklamada, aynı zamanda Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim hava üssü yakınlarına da füze atıldığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep'in batısında rejim kontrolünde bulunan mahallelere atılan füzelerin en az 15 sivilin ölümüne neden olduğunu öne sürdü.