BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hakkari’de olaylar çıktı

PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının yıl dönümü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’de olaylar çıktı. Bir polis...

Abone ol

PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının yıl dönümü nedeniyle kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’de olaylar çıktı. Bir polis memuru yanarak yaralandı.
Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Keklikpınar Mahallesi, Dağgöl, Çevre Yolu, Rektörlük binası önü, Yeni ve Gazi mahallelerinde yola barikat kuran göstericilere polis, gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. Yüzleri kapalı olan göstericilerin bazılarının araçların kapılarını kendilerine kalkan olarak kullanması, bazı göstericilerin de şalvar giymesi dikkat çekti. Pehlivan Mahallesi rektörlük binası arkasında polisin müdahalesi sonucu mahalle aralarına dağılan göstericiler, zırhlı araçlara molotof kokteyli ile saldırdı. Üst üste atılan molotofların isabet ettiği zırhlı araçtaki 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memuru Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, sokaktan geçen bazı öğrenciler ise zor anlar yaşadı.
Şehrin değişik noktalarında olaylar devam ederken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olaylarda 1 polis memurunun yaralandığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

YÜKSEKOVA DA KARIŞTI
Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının yıl dönümünü bahane ederek gösteri yapan gruba polis müdahale etti. Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüşe geçerek polise molotofkokteyli, taş ve havai fişek atan yüzü kapalı yaklaşık 300 kişilik gruba polis, gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermilerle müdahale etti. Müdahale sırasında çarşı merkezindeki vatandaşlar ve okuldan çıkan öğrenciler atılan gazdan dolayı zor anlar yaşadı. Göstericilerin attıkları molotofkokteylileri ise polis araçlarına isabet etti.
(İHA)