BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.409,48
GÜNCEL

Hadi Özışık'tan Muharrem İnce yorumu: Şahsen ben çıldırmadım

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendiren İnternethaber Grup Başkanı Hadi Özışık, 'Özgür Özel, 'Çıldırtacak bir aday çıkartacağız' diyordu açıkçası çok çıldırtmadı. Şahsen ben çıldırmadım. Kimsenin de çıldıracağını düşünmüyorum.' ifadelerini kullandı.

CHP’nin 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde adayı Muharrem İnce oldu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, 1. Meclis önünde halka hitap etti. İnce, "Cumhurbaşkanı adayınız olarak 51 günlük seferberlik ilan ediyorum. Şimdiden söylüyorum, Ramazan ayında gece 01.30'da mitinglerimiz olacak. Sloganımız; mazeret yok, marifet var" dedi.

''ADBULLATİF ŞENER SEVİNDİRİK OLDU'' Muharrem İnce'nin adaylığını değerlendiren İnternethaber Grup Başkanı Hadi Özışık, ''Cumhurbaşkanlığı adaylığı aslında dünden itibaren kesinleşmişti. İlhan Kesici'nin adı geçti Yılmaz Büyükerşen sonra Muharrem İnce hatta Abdullatif Şener'in adı geçiyordu. CHP'liler Abdullah Gül'e sıcak bakmadıkları gibi Abdullatif Şener'e de sıcak bakmadılar. Bir nabız yokladılar. Abdullatif Şener de pek sevindirik oldu. Geçmişte olduğu gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Geçmişte de Deniz Baykal tarafından aday yapılmak istenmişti. Doğan Grubu'nun desteğiyle Tayyip Erdoğan'a karşı. Dava arkadaşlarına partisine arkasını dönüp gitmişti. Parti kurdu Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu. Sonuçta hiçbir başarı elde edemedi.Oturduğu yerde oturuyor hala.'' dedi.

''MERAL AKŞENER FAKTÖRÜNÜ UNUTMAMAK LAZIM'' ''Muharrem İnce, CHP'lilerin belli bir oranının nazarında karşılığı olan bir kişi. Halka yakın olarak bilinen bir siyasetçi'' diyen Özışık, ''Öğretmen olması Güneydoğu'da kürtleri sahiplenmesi yaptığı konuşmaların içerisinde daha çok halka yönelik bir takım ifadeler kullanması belki şansını artırabilir ama tabi bunun karşısında Meral Akşener faktörü ve arkasına aldığı rüzgarı unutmamak lazım'' ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN İNCE'Yİ 'SİLME' İDDİASI ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'yi siyasetten silmek için böyle bir girişimde bulundu.'' iddiasını değinen Özışık, ''Muharrem İnce, CHP'lilerin içerisinde delegelerin yarısının bile desteğini alan bir kişi değil. Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi siyasetten silmek için böyle bir girişimde bulundu. 'Nasılsa CHP kazanamayacak Muharrem İnce'yi böylece bertaraf etme gibi bir düşüncesi var' iddiası ne kadar doğru bilmiyoruz ama bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı adayı olan bir daha milletvekili olamıyor. Ya da milletvekili adayı olan Cumhurbaşkanı adayı olamıyor. Böyle bir ihtimal de var.'' şeklinde konuştu.

AKŞENER, İNCE'DEN BİR ADIM ÖNDE Meral Akşener'in Muharrem İnce'ye oranla daha kuvvetli bir aday olduğunun altını çizen Hadi Özışık, ''Tayyip Erdoğan gibi hitabeti güçlü olan bir lider karşısında Muharrem İnce, CHP'nin adayı. Temel Karamollaoğlu SP'nin adayı ve Meral Akşener İYİ Parti'nin adayı. Meral Akşener, ikinci tura götürürse Muharrem İnce şimdiden sınıfta kalmış sayılır. Muharrem İnce ikinci tura götürebilir mi ? Benim kendi görüşüm onun halka dokunmasının kendisini oraya taşıyacağını düşünüyorum ama bir kesim var ki aslında Meral Akşener'in ikinci tura yol alacağını CHP İYİ Parti SP ittifakı sonucunda Erdoğan'ın karşısında Akşener'in olacağı. Çünkü anketlerin Akşener iddiası çok güçlü.'' ifadelerini kullandı.

''ŞAHSEN BEN ÇILDIRMADIM'' Hadi Özışık son olarak şunları ifade etti; ''Sonuç itibariyle CHP adayını belirledi. Özgür Özel, 'Çıldırtacak bir aday çıkartacağız' diyordu açıkçası çok çıldırtmadı. Şahsen ben çıldırmadım. Kimsenin de çıldıracağını düşünmüyorum. Muharrem İnce hiç olmazsa siyasete biraz renk getirecek. Kılıçdaroğlu'nun bir gömlek daha hitabeti olan hani konuşurken kabadayılık yapmak ayrıdır. Siyaset konuşmak ayrıdır. Muharrem İnce en azından onu yapıyor. Halka dokunmasını önemsiyorum''

Sitene Ekle
Etiketler