BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gürbüz, Altın Kemer e odaklandı

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz, hedefinin bu yıl da altın kemeri Antalya’ya getirmek olduğunu söyledi. <br/>T...

Abone ol

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ali Gürbüz, hedefinin bu yıl da altın kemeri Antalya’ya getirmek olduğunu söyledi.
Tarihi Kırkpınar’da iki defa başpehlivan olan Antalya’lı Ali Gürbüz, 652. Tarihi Kırkıpınar Güreşleri’nde üçüncü defa birinci gelerek altın kemerin ebedi sahibi olmayı hedefliyor.
652. Tarihi Kırkpınar Güreşleri öncesinde baba toprağı Antalya’nın Korkuteli ilçesine gelen Ali Gürbüz, bir hafta sonra yapılacak olan 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Belek’te hazırlanıyor. 2 aylık bir hazırlık dönemini tamamladığını anlatan Gürbüz, "Bu arada hakkımda yalan yanlış haberler atıldı. Bacağımdaki rahatsızlık nedeniyle 45 gün güreşlere ara verdim. Bu dönemde tedavi aşamasında birçok güreşe katılmadım. Güreş federasyonunun Kırkpınar öncesi istemiş olduğu doping testi numunesini belirtmiş oldukları tarihte takım arkadaşlarımla verdim. Allah nasip etti Kırkpınar’da 2 defa birinci oldum. Allah nasip ederse bu yılda üçüncü defa birinci gelerek altın kemeri Antalya’ya getirmek istiyorum. Birinci olmak ve Antalya’ya altın kemeri getirmek, nasip ve kısmet işi. Allah nasip ederse Antalya’ya kemeri getiririz. Allah’tan hayırlısını diliyorum. Tüm Güreş severleri Kırkpınar güreşlerine davet ediyorum. Belediye Başkanımız Yusuf Mecek’in Antalya güreş severleri için ayırtmış olduğu türbine bekliyoruz” dedi.
Antalya Belek Belediyesi’nin antrenörü Atınç Korkmaz ise, Ali Gürbüz’ün babası Recep Gürbüz’ün 1988 yılında Antalya’ya yaşattığı kemer sevincini bir hafta sonra 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de yaşatacağına inandığını söyledi. Ali Gürbüz’ün altın kemeri Antalya’ya getirmesi hususunda güvencinin tam olduğunu belirten Atınç Korkmaz, “Allah nasip ederse Ali’nin altın kemeri Antalya’ya getireceğine inanıyorum. Bilindiği üzere Kırkpınar’da Antalya’ya ilk altın kemeri getirme sevincini babası Recep Gürbüz 1988 yılında yaşatmıştı. 25 yıl önce Kırkpınar’da açılan kapının Ali Gürbüz’ün üçünce defa birinci gelerek Antalya’nın altın kemerin ebedi sahibi olmasının Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.