BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.240,74
HABER /  GÜNCEL

Gümüşhane kar geldi son hava durumu

Gümüşhane hava durumu son tahminleri meteoroloji açıkladı. 18 Şubat Gümüşhane hava durumu son tahminlere göre karla karışık yağmur gece başladı. Sıcaklık değeri -1 derecede hissedilecek. Gümüşhane'de hafta boyunca sıcaklıklar 1 derece civarında seyredecek. Geceleri buzlanmaya aman dikkat.

Abone ol

Gümüşhane hava durumu 18 Şubat son tahminleri meteorololji açıkladı. Gümüşhane'de kar yağışı gece başladı yüksek kesimlerde etkisini yer yer artıran kar yağışı Gümüşhane'de sıcaklık değerlerini düşürcek. Sıcaklık değeri -1 derecede hissedilecek. Gümüşhane'de hafta boyunca sıcaklıklar 1 derece civarında seyredecek. Geceleri buzlanmaya aman dikkat.

YURTTA HAVA DURUMU NASIL OLACAK: Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Hatay, Batman, Siirt, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Hatay, Batman, Siirt, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım riski, görüş mesafesinde azalama, trafikte aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Anadolu' da beklenen karla karışık yağmur ve kar yağışının gece saatlerinden itibaren Hakkari, Bitlis, Van, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yoğun şekilde görüleceğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı(Ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey ve kuzeybatı yönlerden Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.