BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Google'u icat eden Abdülhamid Han'dır! Profesör TT oldu

Sosyal medyada günün konusu Profesör Doktor Ebubekir Sofuoğlu'nun 'Google'ı ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır' sözleri konuşuluyor. Twitter camiası profesörün söylediklerini Ti'ye alıp trend topic yaptı. İşte profesörün söylediklerinin tamamı;

Abone ol

KÜTAHYA'da, 'Vefatının 100'üncü yılında Ulu Hakan 2'nci Abdülhamid Han' konulu konferansta konuşan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Google ve Abdülhamid Han iddiası ile twitterda TT oldu.

Bunun sebebi de Profesör Sofuoğlu'nun 'Google'ı Abdülhamid Han icat etti' yorumu oldu. Profesör konferansta konuyla ilgili şunları söyledi;

-"Google'ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır. Gidemiyor, ulaşım imkanları yok. Gitse sorun olacak payitahtta. Fotoğraf çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google'ın ilk mucidi, bu anlamda Sultan Abdülhamid Han'dır".

'10 YIL DAHA KALSA DÜNYANIN EN ZENGİN DEVLETİYDİK'

II. Abdülhamit Han kimdir? 16 eşi olan Abdulhamid nasıl öldü?

Prof. Dr. Sofuoğlu, Sultan Abdülhamid Han'ın daha uzun süre tahtta kalması halinde, tarihte yaşanabilecekleri sıraladı. İddiasına göre 10 yıl daha tahtta kalsa bakın neler olacakmış:

-"Sultan Abdülhamid Han, 10 yıl daha tahtta kalsaydı biz, dünyanın en zengin devletiydik. Niye? Birinci Dünya Savaşı olacaktı ve girmeyecektik. Onlar parça parça olacaktı. Kendisi söylüyor, 'Yıllardır bu anı bekliyordum' diye. Girmeyecekti savaşa. Dünyanın en zengin petrol yatakları Yemen'e kadar halen bizimdi. 

HODRİ MEYDAN DİYORUM

-Türk Tarih Kurumu'nun basmış olduğu 9 ciltlik Osmanlı tarihinin 8'inci cildinin tam kapağında, anlımıza çarpılmış şekilde 1'inci Meşrutiyet ve İstibdat Dönemi diyor. İstibdat, diktatörlük demektir. İftiradır, yalandır. Hasbelkader tarihle meşgul olan birisiysem hodri meydan diyorum. Çıkarın tarihçilerinizi, 'yaladım, yuttum' demiyorum. Çözelim bakalım, istibdat mı, değil mi? Değildir. Ben yarış için söylemiyorum. Atatürk için 'diktatörlük' kelimesi çıksaydı o tepki olur muydu? Burada bir yalan var.

Profesörün sözleri twitterda Türkiye gündeminde en çok konuşulan konular listesinde 4. sıraya çıktı. TT listesine giren Prof. sözleri ile bir çok kişinin alay konusu olurken bazılarından da destek aldı.

-Osmanlı tarihi kitaplarının tamamının kapaklarına bakın. Hiçbirinde Sultan Abdülhamid'e yapılan kadar hakaret yoktur. Şu an Türkiye Cumhuriyeti resmi tarih tezine göre artık görev sizdedir. Lütfen bildiğiniz kişilere söyleyin. Ben söyledim, elimden geleni yaptım. 100'üncü ölüm yıl dönümünde bir insan bu kadar muazzep edilmez."

TORUNU : '100 SENE SONRA KONUŞABİLİYORUZ'

Konferansa, Osmanlı Padişahı Sultan 2'nci Abdülhamid'in 5'inci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu da katıldı. Nilhan Osmanoğlu "Bakın biz, Sultan Abdülhamid Han'ı 100 sene sonra konuşabiliyoruz. İlmi, siyasetini 100 sene sonra anlayabiliyoruz. Bugün masada konuşulan, Birleşmiş Milletler'in masada konuştukları Kudüs meselesini biz, 100 sene sonra Sultan Abdülhamid Han'ın hazırladığını görüyoruz. Daha belki nicelerini hazırlamıştır; daha birçoğunu göreceğiz" diye konuştu.