BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Gezi'nin çılgın aşıkları evlendi

Gezi Parkı olayları sırasında tanışıp âşık olan ‘Çılgın Hemşire’ lakaplı Nuray Çokol ile ‘Yeşil tişörtlü adam’ lakaplı aktivist Özgür Kaya çiftinin nikahı Şişli Evlendirme dairesinde kıyıldı.

Abone ol

Gelin ve damat alkışlar eşliğinde Şişli Belediyesi Nikah Salonu'na girdi. Davetliler, "Heryer direniş, her yer aşk" sloganları attı.

Bazı davetlilerin elinde, "Allah bir barikatta diretsin", "Korkma la düğün bu" dövizleri vardı. Nikah tam saat 19.30'da, Şişli Belediyesi'nde görevli bir nikah memuru tarafından kıyıldı. Nikah memuru gelin ve damada, "Bir ömür boyu direnmeye, mutlu olmaya, birlikte yaşamaya var mısınız?" diye sordu. Önce gelin, ardından da damat bağırarak evet dedi. Salonda büyük bir alkış koptu. İmza töreninden sonra bir LGBT üyesi söz aldı. Çiftten, eşcinsel bir çocukları olması halinde ona kızmayacakları yönünde söz vermelerini istedi. Çift de böyle bir durumda çocuklarına kızmayacaklarını söyledi. Nikahın ardından takı törenine geçildi.a.20130720220858.jpg

Gezi Parkı'na saat 20.00'de gelen gelin ve damadı yaklaşık 1000 kişi karşıladı. Gezi Parkı olayları sırasında platform olarak kullanılan alana çıkan gelin ve damat, ellerindeki evlilik cüzdanını göstererek kalabalığı selamladı. Gelin ve damadın yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tankıkulu ve eski milletvekili Çetin Soysal da vardı. Kalabalık gelin ve damat için, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı. Gelin ve damat da kalabalığı Şişli Evlendirme Dairesi Otoparkı'ndaki konsere davet etti.

POLİS BARİKATINI AŞTILAR

Nikah sonrası Gezi Parkı'nda düzenlenmesi beklenen düğün etkinliğine polis izin vermedi. Polisin müdahalesi sonrasında Gezi Parkı ve çevresinde toplanan eylemciler istiklal caddesine doğru dağıldı. Eylemcilerin İstiklal caddesindeki beklemesi devam ediyor. Nuray Çokol ve Özgür Kaya'nın nikah sonrası İstiklal caddesine gelmeleri bekleniyor.

Nikah sonrasında bahçede Yeryüzü Sofrası adı altında iftar programı olacak.