BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,08
ALTIN 2.472,40
HABER /  DÜNYA

’’Anayasa çalışmaları yavaş’’

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yeni anayasa çalışmalarının yavaş gittiğini ifade ederek “48. maddeler biraz daha genişletilip y...

Abone ol

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yeni anayasa çalışmalarının yavaş gittiğini ifade ederek “48. maddeler biraz daha genişletilip yüzde 60 olursa anayasadan geçebilir. Olmazsa o zaman bu komisyon ilelebet devam etmemelidir. Belli bir yerde durmalı” dedi.

’’ANAYASA ÇALIŞMALARI İSTENDİĞİ GİBİ GİTMİYOR’’
Esenler Belediyesi’nin Türkiye’nin ilk gençlik iftarına katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, 2 bin gençle birlikte orucunu açtı. İftar öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kuzu, anayasayla ilgili soruları cevapladı. Anayasa sürecini yakından takip ettiklerini kaydeden Burhan Kuzu, “Anayasa meselesi 2 yıldır devam eden bir çalışma ama maalesef istendiği gibi gitmiyor. Anayasa çalışmaları biraz ağır gidiyor tabi arkadaşlarımız elinden gelmeyi yapmaya çalışıyorlar, meclis başkanlığı da bir gayret içerisinde bitsin istiyor ama kolay bir süreç değil. Biz orada oy birliği şartını koyduk. Oy birliği olduğu için de dört partinin dördünün de evet dediği net oyda olmuyor” dedi.

’’GELİNEN NOKTAYA BAKILIRSA ÜMİTLER KIRILIYOR’’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 48. madde için uzlaşma talebini hatırlatan Kuzu, “ 48. maddeler biraz daha genişletilip yüzde 60 olursa anayasadan geçebilir. Olmazsa o zaman bu komisyon ilelebet devam etmemelidir. Belli bir yerde durmalı. Çünkü 2014 yılı seçim yılı, genel seçimler var. Seçim olunca vatandaş artık milletvekilleri oraya kilitler, bu böyle olunca da daha da kötüye gider. Bu işin referandum boyutu olursa da daha da aciliyeti olur. Çıkmamış candan ümit kesilmez. Ama gelinen noktaya bakıldığında o ümitler biraz kırılıyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye sınırında yaşanan olaylara da değinen Kuzu, “Çok hassas bir bölge, gerekli karşılık zaten gerektiği zaman veriliyor” diye konuştu.
(İHA)
(İHA)