BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  SEÇİM

'Gezi' için bakın ne demiş?

CHP ve MHP'nin çatı adayı İhsanoğlu, “Gezi olaylarının başlangıç noktası haklıdır fakat sonra aldığı şekil beni rahatsız etti“ demişti.

Abone ol

CHP ve MHP'nin çatı adayı İhsanoğlu'nun Gezi olaylarıyla ilgili değerlendirmeleri hem AK Parti hem de Gezi'ye destek verenlerin bir bölümünü rahatsız etmişti.

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gezi olaylarıyla ilgili ne düşünüyor? İhsanoğlu, Gezi eylemlerinin çıkış noktasını anlayışla karşılamış, fakat sonrasında olup bitenler kendisini rahatsız etmiş.

BAŞTA DOĞRUYDU, SONRASI YANLIŞTI!..

İhsanoğlu'nun Gezi ile ilgili ifadeleri şöyle: “Bu mesele çevre hassasiyetiyle doğdu. Ve doğduğu nokta haklıdır. İnsanların çevre konusunda, şehrin düzenlenmesi konusunda bir fikir beyan etme hakkı vardır. Şahsen ağaçların kesilmesine karşıyım ama tarihi binaların yeniden inşa edilmesine taraftarım. Biz zaten İstanbul'da çok şeyi yıktık. O bakımdan Gezi olaylarının başlangıç noktasını anlayışla karşılıyorum fakat sonra aldığı şekil beni rahatsız etti. Orada gelip arabaları yakmak, dükkânları yağmalamak ateşe vermek; bunlar kabul edilecek şey değil.”