BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.441,00
HABER /  GÜNCEL

Polis karakoluna bombalı saldırı

Gaziantep Karşıyaka polis karakolu önünde büyük bir patlama meydana geldi.

Abone ol

PKK’lı teröristler Gaziantep’te bu akşam bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirdikleri saldırıyla bayramı kana buladı.

Polis merkezini hedef alan saldırıda ortalık savaş alanına dönerken 2 halk otobüsüyle 2 otomobil alev alev yandı, çevredeki işyerleri ve evlerle araçlar hasar gördü.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında zaman ayarlı bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 66 kişinin yaralandığını söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil İlçesi’ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi. İşyerlerinin bulunduğu bölgede, akşam saatinde caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi’ne 10- 15 metre uzaklıkta park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi. Kulakları sağır eden patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, durakta yolu indirip bindiren 2 halk otobüsü ile yabancı plakalı bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar tahrip oldu.

ÖFKELİ HALK BDP BİNASINI ATEŞE VERDİ

CAN PAZARI YAŞANDI

Patlamayla alev topuna dönen halk otobüslerindeki yolcular ve çevrede bulunanlar canlarını kurtarmanın derdine düştü. Aralarında, Karşıyaka Polis Merkezi’nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, otobüslerde alevler arasından çıkamayan bazı yolcular diri diri yandı.

BOMBALI ARAÇ ARANIYORDU

Gaziantep’te bayramı kana bulayan saldırı, polisin iki haftadır aradığı 27 E 7278 plakalı otomobille değil, 27 BE 265 plakalı otomobille gerçekleştirildi.

Şarlıurfa’nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı olan üniversite birinci sınıf öğrencisi M.E.H.’nin bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille Birecik İlçesi’nden güvenlik güçlerine ve kamu kuruluşlarına saldırı için kente geldiği istihbaratını alan polis iki haftadır bu aracı arıyordu. Teröristlerin, şaşırtma yaparak bomba yüklü aracı ya da plakasını değiştirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.

BDP BİNASINA YÜRÜDÜLER

Saldırıya tepki gösteren çok sayıda kişi olay yerine gelerek, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı.Bu sırada 500 kişilik grup da BDP il binasına doğru yürüylüşe geçti. Polis, öfkeli kalabalığın binaya yaklaşmasını engelllemek için çevrede yoğun önlem aldı.

VALİ: 8 ÖLÜ, 64 YARALI

Gaziantep Valisi Erdal Ata, bombalı araçla düzenlenen saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 64 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kentteki hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Kentte infial yaratan saldırının ardından çok sayıda kişi yaralılara kan vermek için hastanelere akın etti.

İKİNCİ PATLAMANIN OLMAMASI YÜREKLERE SU SERPTİ

Gaziantep'te Karşıyaka Polis Merkezi yakınına patlayıcı dolu otomobil infilat etmesi sonrası bir patlama daha olduğu iddia edildi. TRT'nin haberine göre Yukarı Bayır Mahallesi'nde ikinci bir patlama oldu. Ancak Şahinbey Kaymakamlığı ikinci patlamanın doğru olmadığını açıklaması yürekleru su serptti.

MALATYA’DAN KAN GÖNDERİLDİ

Saldırıda yaralanan 64 kişinin hastanelerde tedavisi devam ederken, Gaziantep’te kan vermek isteyenler hastanelere koştu. Kızılay ilk etapta yaralılar için hastanelere 100 ünite kan ulaştırdı. Ardından acil durumlar için Malatya Kan Merkezi’nden 200 ünite kan da Gaziantep’e sevk edildi.

Gaziantep Valiliği’nde oluşturulan Kriz Merkezi olayla ilgili çalışmaları koordine ederken, saldırıda ölenlerin kimliklerinin tespitinde, yanık ve parçalanma nedeniyle güçlük çekiliyor. Yetkililer kesin kimlik tespiti için DNA testi gerekebileceğini söyledi.

CAM PARÇALARI 500 METRE UZAKLIĞA SIÇRADI

Patlamanın ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri, yanan araçları güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Patlamanın meydana geldiği noktaya yaklaşık 500 metre uzaklıkta cam parçalarının bulunması bombanın şiddetinin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

Patlamanın meydana geldiği caddeler ise araç ve yaya trafiğine kapatıldı. 200 metre mesafede kimse olay yerine yaklaştırılmadı. Bazı gruplar da zaman zaman patlamanın olduğu bölgeye gelerek terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Bu kişiler, polisin güvenlik önlemi altında kontrolle olarak bölgeden uzaklaştırıldı.

ÇELİK YELEK UYARISI

Emniyet Müdürlüğü haber merkezlerinden, polislere çelik yelek giymeleri talimatı verildi. Güvenlik noktasındaki ekiplerin sayısının da arttırılması istenirken, şüpheli araçların, Terörle Mücadele ve Bomba İmha uzmanlarının kontrolünde durdurularak arama yapılması istendi.

ÇELİK: PKK SİVİL HALKA SALDIRMAYA BAŞLADI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Gaziantep'te bomba yüklü otomobili infilak ettirerek gerçekleştirilen saldırı ile ilgili olarak Twitter'da açıklamalarda bulundu. Çelik, "PKK, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor"dedi.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle:

"PKK, 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. Bu yeni aşama, PKK'nın arkasındakı organizasyonun hedefleriyle uyumludur. PKK, Sokakta kaos çıkmasını istiyor. Vatandaşlarımızı kışkırtıyor. Buna karşı, bütün kesimlerin sağduyulu davranarak cevap vermesi gerekir. Kimse, güvenlik güçlerinin misyonuna soyunmamalıdır."

"SOKAĞA DÖKÜLEN VATANDAŞLARIMIZ SAKİN OLSUNLAR, OYUNA GELMESİNLER"

Ömer Çelik "PKK bu saldırıyla, Kürt vatandaşlarımıza karşı sokakta tepki oluşturmak istiyor. PKK'nin lanetli eylemini, Kürtlere karşı tepkiye dönüştürmek, PKK'nın amacına hizmet eder. PKK'nın asıl amacı vatandaşlarımızın birbirine düşmesidir. Esad'ın Sebbiha'sının Suriye'de yaptığını PKK Antep'te yaptı. Antep'te sokağa dökülen vatandaşlarımız sakın olsunlar. Bu oyuna gelinmesin" dedi.