BIST 10.258
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.457,91
HABER /  GÜNCEL

Fuhuş baskını emniyet ve yargıya uzandı

İstanbulda son yılların en büyük fuhuş operasyonu yapıldı. Operasyonu Ergenekon savcısı yürüttü. 5 hakim ve savcı da çetenin üyesi çıktı!

Abone ol

İstanbul'da önceki gün gerçekleştirilen ve lüks otel sahipleri, üst düzey bürokratlar ve 120 yabancı uyruklu kadının gözaltına alındığı, son yılların en büyük fuhuş operasyonunu, Ergenekon savcısı Fikret Seçen'in yönettiği ortaya çıktı.

Çökertilen fuhuş çetesiyle irtibatlı bürokratlar arasında hâkim ve savcılar da bulunuyor.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişleri, çeteyle ilişkisi tespit edilen beş hâkim ve savcı hakkında soruşturma başlattı.

ERGENEKONLA BAĞLANTISI MI VAR?

Son yılların en büyük fuhuş operasyonu olarak nitelendirilen baskın, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Fikret Seçen tarafından yürütüldü. İki yıldır hazırlıkları sürdürülen operasyonda çok sayıda çete mensubu ve bürokratın telefonu mahkemeye kararıyla dinlemeye alındı. Ergenekon soruşturması kapsamında teknik takibe alınan bazı bürokratların da fuhuş çetesiyle irtibatlı olduğu tespit edildi. Daha önce bazı Ergenekon sanıklarının, bürokratları fuhuş yaparken görüntülediği ve bu görüntüleri şantaj amaçlı kullandığı ileri sürülmüştü.

İSTİHBARAT FAALİYETİNDE FAHİŞE KULLAN

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalarda "İstihbarat faaliyetlerinde gerekirse fahişeler de kullanılabilir" ana fikrini içeren bazı dokümanlar ele geçirilmişti.

Üst düzey bürokratlara yönelik fuhuş operasyonu, Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece tıpkı "Ergenekon dalgaları"nda olduğu gibi- saat 04:00 sularında başladı.

OPERASYONU SEÇEN YÖNETTİ

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen operasyonu Emniyet'ten yönetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda Laleli, Aksaray, Şişli, Büyükçekmece, Kumburgaz ve Silivri'deki bar ve eğlence mekânlarına eş zamanlı olarak baskın düzenlendi. Baskınlarda birçok ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda toplam 37 kişi gözaltına alındı. Bu 37 kişi arasında 15 lüks otelin sahipleri ve genel müdürleri de bulunuyor. Operasyonda ayrıca yabancı uyruklu 120 kadın da gözaltına alındı.

HAYAT KADINI KARŞILIĞINDA KÖSTEBEKLİK.. DEVAMI BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]


HAYAT KADINI KARŞILIĞINDA KÖSTEBEKLİK

Fuhuş operasyonunda çökertilen çetede hâkim ve savcıların yanı sıra pek çok doktor, polis, maliye memuru ve zabıtanın bulunduğu anlaşıldı.

Polislerin, maliye memurlarının ve zabıtaların denetleme ve baskınlar öncesinde çeteye haber verdiği belirlendi. Çete, bunun karşılığında memurlara para verdi ve hayat kadını gönderdi.

BEŞİ HAKİM VE SAVCI

Olaya adı karışan kamu görevlilerinin sayısının 14 olduğu belirtildi. Mustafa K.'nın lideri olduğu fuhuş çetesiyle irtibatlı olduğu tespit edilen beş hâkim ve savcının İstanbul Sultanahmet, Fatih, Şişli ve Bakırköy adliyelerinde görev yaptığı öğrenildi.

Savcı Seçen'in bu hâkim ve savcıların isimlerini Adalet Bakanlığı'na bildirmesi üzerine Bakanlık Teftiş Kurulu'ndan iki müfettiş görevlendirildi. Müfettişler, çeteyle ilişkili olduğu belirlenen hâkim ve savcılar hakkında soruşturma başlattı.