BIST 8.794
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.240,00
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün Türkiye imamı belli oldu!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Colorado eyalet imamı olduğu iddia edilen bir kişi örgütün Türkiye sorumlusunun adını verdi.

Abone ol

FETÖ operasyonunda gözaltına alınan Colorado eyalet imamının ifadeleri örgütün yapılanmasını gözler önüne serdi. İddialara göre FETÖ, her ülkeye sorumlu bir kişi atarken, Türkiye'deki 7 eyalet sorumlusunun Mustafa Özcan'a bağlı olduğu belirtildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının tek elden yürütülebilmesi için kenti, ikisi Avrupa biri Asya olmak üzere 3 bölgeye ayıran ve bu bölgelerdeki olayları araştırmak için 7 savcı görevlendiren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, her eylemle ilgili ayrı ayrı iddianame düzenleyecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz'dan itibaren Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine yaklaşık 2 bin 500 kayıt açıldı ve bu kayıtların yarıdan fazlasının 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olduğu tespit edildi.

Mustafa Özcan örgütün Türkiye sorumlusu olduğu iddia ediliyor

'EYALET İMAMININ' İFADESİYLE 97 GÖZALTI

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Amerika'da, örgütün "Colorado eyalet imamı" olduğu belirlenen bir kişinin 11 Ağustos'ta gözaltına alındığı, bu kişinin "FETÖ'nün her ülkeye sorumlu bir kişi atadığı, Türkiye'yi bölge sayısına göre 7 eyalete ayırdığı ve bu eyaletlerin tümünün Mustafa Özcan'a bağlı olduğu, Amerika'nın da 11 eyalete bölündüğü ve her bir eyalete imam atandığı, imamsız hareket edilmediği, kendisinin sorumlu olduğu eyaletin de Colorado olduğu" şeklinde bilgi verdiği belirtildi.

'TEK ENDİŞEM CEMAATÇİ KAVGALAR'

Bu kişinin aynı zamanda, "Amerika'ya gittikten sonra 10 gün Fetullah Gülen ile 10 gün de Colorado da kaldığı, tek endişesinin cemaatçi kavgalar olduğu, Gülen'in kendisine 'CIA ve MOSSAD'dan endişem yok, her şeylerini biliyoruz' dediği" beyanında bulunduğu, şüphelinin ifadeleri doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 50'si asker, 97 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.