BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

FETÖ dalgası polisler açığa alındı pilot ve memurlar ise...

VAN başta olmak üzere Ankara, Konya, Adana, Malatya, Sakarya merkezli FETÖ operasyonları yapıldı. Gelen son dakika haberler göre 121 polis açığa alınırken 2 emniyet amiri de listedeydi.

Abone ol

TÜRKİYE genelindeki FETÖ operasyonlarından bugün son dakika haberler aktı. FETÖ bağlantısı tespit edilen polisler açığa alınırken son KHK doğrultusunda göreve iadeler de vardı.

Bugünkü FETÖ operasyonlarının dikkat çekici olanları Van, Ankara, Konya, Adana, Malatya ve Sakarya illerinde oldu. Operasyonlarda polis, memur, öğrenci ve pilotlar hedefteydi. İşte operasyonlardan ayrıntılı bilgiler.

VAN : 121 POLİS AÇIĞA ALINDI

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, bir ilçe emniyet müdürü ile 2 emniyet amirinin de aralarında yer aldığı 121 polis açığa alındı.

Bu arada, soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan 19 polis memuru görevlerine iade edildi.

ANKARA : ŞUBE MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

Başkentte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli Koordinasyon Şube Müdürü Ahmet A. gözaltına alındı. Şüphelinin, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

KONYA : 47 PİLOT GÖZALTINDA
Konya mEerkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmaya ilişkin 54'ü üsteğmen 55 pilotun yakalanması için başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan pilot sayısı 47'ye yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 pilot adliyeye sevk edildi.

Dün, emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan biri ifadesinin ardından salıverilmiş, adliyeye sevk edilen 25 kişiden biri adli kontrol, 24'ü de yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

MALATYA : 14 POLİS VE 6 ASKER GÖZALTINDA

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Hakkında yakalama kararı verilen 14 polis ve 6 askeri personel gözaltına alındı, 7 kişi ise aranıyor.

SAKARYA : BYLOCK'TAN 7 KİŞİ ALINDI

"ByLock"u kullandıkları tespit edilen Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ), Sakarya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) görevliyken açığa alınan ya da meslekten ihraç edilen 14 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Operasyonda aralarında mühendis ve öğrencilerin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

KAYSERİ MERKEZLİ 12 İLDE BÜYÜK OPERASYON

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma çerçevesinde, Kayseri ile Ankara, Adıyaman, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Ordu, İstanbul, Sakarya ve Aksaray'da gözaltına alınan 44 zanlıdan 17'sinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

ADANA : DERNEK YÖNETİCİLERİ DE LİSTEDE

Adana'daki FETÖ operasyonunda Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi yöneticileri vardı.

Kent merkezinde belirlenen 20 adrese operasyon düzenleyen ekipler, dernek yöneticilerinin de olduğu 4'ü kadın 19 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekiplerince Adana Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi. İşlemleri tamamlanan zanlılar, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

 ANKARA : TAPUDA FETÜCÜ MEMUR AVI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında, haklarında yakalama kararı alınan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde görevli 7 kişiden 5'i gözaltına alındı. Bu kişilerin ByLock uygulaması kullandığı belirlendi. Üç şüphelinin ise ifade alınma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. İki şüpheli ise halen aranıyor.