BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den Yeni Şafak'a mason yanıtı!

Fethullah Gülen, kendisinin mason olduğunu iddia eden Yeni Şafak gazetesine zehir zemberek bir yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Yeni Şafak gazetesinin Fethullah Gülen'in mason olduğu yönündeki iddiasına Fethullah Gülen'den zehir zemberek bir yanıt geldi.

Avukatları aracılığıyla açıklama yapan Fethullah Gülen, mason olduğu iddiasını yalanlarken, "Karanlık bir merkezde üretilip Yeni Şafak gazetesine servis edilen yalan haber, bazı gazete ve gazetecilerin ahlak, hukuk ve etik gibi en temel ilkelere sahip olmadıklarını açıkça bir kez daha göstermiştir" dedi.

Fethullah Gülen'in hiçbir anında karanlık, sırlarla dolu, gizli bir dönemi ve ilişkisinin olmadığı öne sürülen açıklamada, "28 Şubat sürecinde montaj kasetlerle Sayın Gülen'i suçlu göstermeye çalışan zihniyetle bugün üretilmiş sahte belgelerle suçlamalarda bulunan zihniyet aynıdır' ifadeleri kullanıldı.

İŞTE FETHULLAH GÜLEN'İN AVUKATLARI TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA...

ekran-resmi-2015-03-30-12.45.19.png

İŞTE YENİ ŞAFAK O HABERİ...

Yeni Şafak'ın ulaştığı belgelere göre Fethullah Gülen, daha ilk gençlik yıllarında Masonluk yemini etti ve üstün hizmetlerinden dolayı taltif madalyası aldı.

Gazetenin haberinde Gülen'in mason locasına kabul edildiğini gösterdiği iddia edilen belge, aldığı taltif madalyası, Gülen'e yapılan toplantı davetleri, dönemin milletvekili Kasım Gülek'in Masonlara yazdığı ve Gülen'in adının geçtiği mektup yer alıyor.

Kamuoyunun ilk kez duyacağı sarsıcı suçlamalara Gülen cephesinin ne cevap vereceği merak konusu oldu.

"Tahşiye", "usulsüz dinleme" ve KPSS soruşturmasında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen'i şok suçlamalar yöneltildi. İnanılmaz iddialar bugün Yeni Şafak'ın manşetinde "Gülen'in karanlık dünyası İşte o şok belgeler" başlığıyla manşetten verildi. 

BAŞKA DOSYALAR DA VARMIŞ

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, bugünkü köşesinde yayınlanan dosyaların sadece bir bölüm olduğunu başka dosyaların da olduğunu yazdı. Karagül, eleştirilere ve haberi niçin servis ettiklerini böyle anlatıyor:

"İSRAİL SEVDASININ HİKMETİ"

"Daha İzmir Kestanepazarı döneminde küresel sistemin Türkiye’deki aktörleriyle tanıştırılıp, onların koruması altına alınmasını, kendisine verilen destekleri, yabancı istihbarat servisleriyle bağlantılarını, İsrail’i bu kadar sevmesinin hikmetini, mason teşkilatının kendisini korumaya almasını, para ilişkilerini, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başbakanlığa kadar ulaşan şikayet dilekçelerini, Mesihlik hezeyanlarını ve bugüne kadar gizli kalmış daha bir çok konuyu, bütün açıklığı ile ortaya koyacak. Gülen ve yakın istihbarat ekibinin bugünlerde neden ABD’de olduğunu, neden orada korunduğunu, neden Türkiye’ye saldıran en güçlü yapı olarak kullanıldığını işte o zaman anlayacaksınız

Bu haberleri yayınlarken hiçbir şekilde kişisel hesap gütmüyoruz. Bütün çabamız, Türkiye’nin ayaklarına dolanan engellerden kurtulması, büyük yürüyüşünü durdurmak için karşısına dikilen proje yapılardan arındırılmasıdır. Biz Türkiye’nin yanındayız ve bu topraklarda yüz yıldır verilen mücadelenin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Yüz yıldır ilk kez Türkiye’yi bütün bu kamburlardan kurtaracak güçlü bir siyasi akıl oraya çıktı ve bu aklın yeni Türkiye’yi şekillendirecek basirete sahip olduğuna inanıyoruz. Hareket noktamız her zaman olduğu gibi bu hesaplaşmadır."

belge.20150330072927.jpg

Hal tercümesi başlıklı belgeye göre Gülen, Hür ve Kabul edilmiş Büyük Mason Loca'sına 15 Mart 1967'de kabul edilmiş.

hosgörü-davet.jpg

Gülen, “hoşgörü" konulu toplantıya davet ediliyor

davet.jpg

Gülen, bu belgede 20 Mayıs 1974'te bazı masonların yükseliş törenlerine davet ediliyor

kulüp.jpg

Gülen, Taksim Tenis Eskrim ve Dağcılık Kulübü'nde yapılan kardeşlik sofrasına davet ediliyor.

taltif.jpg

17 Temmuz 1969 tarihli belge ise Fethullah Gülen'in Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Locası tarafından taltif madalyası ile ödüllendirilmesini konu alıyor.

kasim-gülek-mektup.jpg

"GÜLEN KÜSTÜRÜLDÜ" İDDİASI

CHP milletvekili Kasım Gülek, Masonlara hitaben yazdığı mektupta "Birtakım yan fikirlerle destekleyip kamufle edilen bu şiddetli ihtiras Türk masonluğunu ikiye hatta üçe bölmüş, bir kısım arkadaşlarımızı Ş.K., A.Ş., Fethullah Gülen, A.D., Z.E., K.T., V.K. ve T.K. biraderleri küstürmüşlerdir. Bu arkadaşlarımızın büyük locadan en büyük madalya aldıkları unutulmaktadır. Üstün hizmet madalyasına sahip olmak her masonun rüyasıdır" ifadelerini kullanıyor.

yenisafak.20150330075903.jpg