BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Anaokulunda din eğitimi önerisi

Diyanet'ten sorumlu bakan Faruk Çelik'ten tartışma yaratacak yeni bir öneri daha geldi.

Abone ol

Alevi Açılımı'nın da koordinatörlüğünü yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik anaokulunda da din eğitimi olabileceğini söyledi.

Çelik TBMM’de bir grup gazeteciyle sohbet etti. Çelik şunları söyledi:

“İsteğe bağlı dini eğitim getirmek istiyoruz. Bu okullarda hafta bir saat olabilir ancak yaş sınırlaması olmamalı. İsteğe bağlı dini eğitim olursa, toplumun tüm kesimleri rahatlar, herkes çocuğunu istediği gibi eğitir."

Çelik, "Siz ‘yaş sınırı olmasın’ diyorsunuz. Anaokuluna iner o zaman, bu olabilir mi" sorusu üzerine de şu yanıtı verdi:

"Olabilir, bunu isteyen olacaktır. Adam diyor ki ‘çocuğumu hafız yapamıyorum’. 15 yaşındaki çocuk hafız olur mu? Hafız olacak yaş, 6, 7, 8, 9, 10’ diyor mesala. ‘Benim din eğitimimi, dinimi çocuğuma öğretmeyi yasakladınız’ diyor."

DEDELİK UNVANINA DEVRİM YASALARI ENGEL

Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesine ve dedelik unvanının kullanılmasına Devrim Yasaları’nın engel olduğunu belirten Çelik, "Birileri çıkıyor, ‘yazın bir cümle gidiversin’ diyor. Sorumlu bir siyasetçiyim ben. Bu palavralara millet, Aleviler doymadı mı? Alevi tabanı ile sorunumuz yok. Ama bu işte kendisine dönük kendi namına hesap yapan, siyaset düşünen, Aleviliği basamak yapmak isteyenler var” dedi.