BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Facebook'ta Atatürk kriteri Bunu yapanın hesabı kapatılır!

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, paylaşılan içerikleri düzenlediği ‘Topluluk Standartları’na ‘Atatürk kriteri’ getirdiklerini açıkladı.

Abone ol

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg paylaşımların düzenlendiği ‘Topluluk Standartları’na ‘Atatürk kriteri’ getirdiklerini açıkladı.

Zuckerberg, “Türkiye’de Atatürk’e hakaret etmek yasadışı. Türkiye’nin kültürel ve tarihsel değerleri için Atatürk’e hakaret edildiğinde kaldıracağız” dedi.

"KÜLTÜREL VE TARİHSEL FARKLAR" VURGUSU

Hürriyet'in haberine göre, Zuckerberg, kendi Facebook hesabından yaptığı açıklamada ülkelerin kültürel ve tarihsel farkları arasında daha hassas davranabilmek için Topluluk Standartları’nı güncellediklerini belirtti.

ataturk-facebook.jpg

"HER ÜLKENİN KENDİNE HAS İFADE SINIRLARI VAR"

Zuckerberg, “Şu anda Facebook’un kullanıldığı ülkeleri tanımaya ihtiyacı var. Her ülkenin kendine has ifade sınırları var. Örneğin, Türkiye’de Atatürk’e hakaret etmek yasadışı. Almanya’da Nazilerin Musevileri katlettiği inkâr edilemiyor. Veya Müslüman ülkelerde dine küfür etmek suç olarak kabul ediliyor. Bu yüzden Topluluk Standartları’nı güncelledi. Bu kriterlere uymayan içerikleri kaldıracağız” dedi.

TÜRKİYE'DEN HER GÜN 3624 İÇERİK KALDIRILDI

Hürriyet'te yer alan habere göre, 2014’ün ikinci yarısında gerçekleşen hükümetlerden gelen içerik kaldırma talepleri raporunu yayınlayan Facebook raporuna göre, Türkiye'den her gün 3624 içerik kaldırılarak, listenin ikinci sırasında yer aldı. 2014 yılı genelinde Türkiye’nin talebiyle Facebook’un erişime engellediği içerik sayısı ise 5 bin 517’yi buldu. Diğer bir deyişle 2014’te her gün ortalama 15 içeriği engellenmiş oldu. 2014’ün ikinci yarısındaki rakamlara göre 5 bin 832 içeriğin kaldırılmasıyla Hindistan var. Üçüncü sırada ise sadece 60 içeriğin kaldırmasıyla Almanya bulunuyor.