BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Eşini doğradı hapiste doğurdu

Eşini baltayla doğrayıp öldüren kadın cezaevine girdiğinde 1 aylık hamileydi. Doğumu cezaevindeki koğuşunda gerçekleşti.

Abone ol

Sakarya'da eşini baltayla öldürdüğü gerekçesiyle Ferizli L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan hamile kadın bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Koğuşta gerçekleşen doğumun ardından anne ve bebeği Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

Geçen yıl Eylül ayında ailevi nedenlerden dolayı tartıştığı eşi İ.K'yı (40) baltayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan H.K.(40), eşinden hamile kaldığı çocuğunu tutuklu bulunduğu Ferizli L Tipi Cezaevi'nde dünyaya getirdi.

Cezaevine girdiğinde 1 aylık hamile olduğu öğrenilen H.K, doğumdan bir gün önce kontrol amaçlı Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürüldü.

Doktorlar H.K'yı 'Doğuma 15 gün zaman var' diye cezaevine geri gönderdi. Kontrolden bir gün sonra koğuşta H.K'nın doğum sancısı başladı. Bunun üzerine cezaevi yetkilileri, 112 hızır acili arayarak sağlık ekibi talep etti. Tutuklu kadın sağlık ekibi cezaevine gelene kadar diğer tutuklu ve hükümlü kadınların da yardımıyla bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

Bebeğin göbeğini cezaevine gelen sağlık ekibi keserken anne H.K, bebeği ile birlikte ambulansla Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne ve çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.