BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erzurum'da FETÖ 15 Temmuz'dan önce bakın ne yapmış!

ERZURUM'da FETÖ'nün mal kaçırmasına yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 dondurmacı tutuklandı

Abone ol

Örgütün yaklaşık 20 milyon lira değerindeki tarla, arsa ve yurt binalarını, darbe girişiminden önce bu kişilerin üzerine geçirdiği belirlendi.

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yaklaşık 20 milyon lira değerinde mal kaçırmasına yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2 dondurmacı tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye yönelik soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda örgütün Erzurum'daki mal varlıkları ve faaliyetlerine ilişkin araştırma yaptı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDEN ÖNCE DEVREDİLMİŞ

Araştırma sonucu örgütün, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden önce kentin Pasinler ilçesinde örgüte ait yaklaşık 20 milyon lira değerindeki çok sayıda arsa, tarla ve yurt binalarını başka kişilerin üzerine geçirdiği saptandı.

Tespit üzerine araştırmayı derinleştiren ekipler, söz konusu mal varlıklarının ilçede dondurma imalathaneleri bulunan Murat T. ve Mürsel A'nın üzerine geçirildiğini belirledi.

Kısa sürede bu kadar mal varlığını alabilecek ekonomik gücü olmadıkları anlaşılan Murat T. ile Mürsel A, gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

BAŞKALARINA AKTARILMASIN DİYE ŞERH KOYMUŞLAR

Savcılığın, bu kişilerin üzerine geçirilen FETÖ'ye ait mal varlıklarının başka kişi ya da kişilere aktarılmaması amacıyla mal varlıklarına şerh koyduğu öğrenildi.

Zanlıların, polisteki ifadelerinde de haklarındaki suçlamaları kabul ettikleri belirtildi.