BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın Trump görüşmesindeki karede dikkat çeken detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la yaptığı telefon görüşmesinin fotoğrafını paylaştı. Ancak görüşmeden daha çok bu fotoğrafta yer alan isimler ve fotoğraftaki detaylar dikkat çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'daki hesabından ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Erdoğan, görüşmeye ilişkin, "Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik." ifadesini kullandı. Paylaşılan fotoğraf karesine dikkatlice bakıldığında ise gerek odada bulunan isimler gerekse kuvvetli mesajlar içeren materyaller herkesin dikkatini çekti.

Bu görüşmeyi diğer  ABD başkanları ile yapılan görüşmeden ayrılan önemli bir detay var. Çünkü  Trump, Erdoğan'la görüşeceğini önce  Twitter'dan duyurdu. Ardından Erdoğan da görüşme sonrası ilk açıklamayı  Twitter'dan yaptı ve bir fotoğraf paylaştı ve "Bugün  ABDBaşkanı Sayın  Donald Trump ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik" diye yazdı.

FOTOĞRAFTAKİ İSİMLER DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaştığı fotoğrafta dikkat çeken isimler vardı. MİT Müsteşarı  Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü  İbrahim Kalın, Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü  Hasan Doğan ve Erdoğan'ın yakın çalışma ekibinde yer alan ve metin yazarı ekibinin başında bulunan Başdanışman Hamdi Kılıç fotoğraf karesinde yer aldı. Erdoğan'ın özel görüşmelerini gerçekleştirdiği makam odasında çekilen karede, masada yer alan dosyalar ve bazı görseller dikkat çekti.

FOTOĞRAF KARESİNDEKİ MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımında hemen yanındaki masasında bir tank maketi ve dosyada bir harita gözüküyor. Ayrıca 15 Temmuz şehitler anıtı maketi ve 57. Alay Sancağı da çok çarpıcı detaylar olarak algılandı.

15 Temmuz Anıtı'nın FETÖ ile mücadelenin ve Gülen'in iadesine ilişkin ısrarın süreceği anlamına geldiği düşünülürken, tank maketinin ise Türkiye'nin bölgedeki askeri gücünü temsil ettiği anlaşılıyor.

57. ALAY SANCAĞI

Fotoğrafta yer alan  dikkat çeken ayrıntılardan biri de hiç şüphesiz 57. Alay Sancağı Türk tarihi açısından kutsal bir öneme sahip bu sancak da Erdoğan'ın paylaştığı karede kendisine yer buldu.

Çanakkale Savaşı sırasında mevcudunun 3'te 2'si şehit olan ancak cepheyi terk etmeyip kahramanlık gösteren 57. Alay büyük bir cesaret örneği sergilemişti. Daha sonra birçok cepheye giden 57. Alay sergilediği bu üstün kahramanlıklardan dolayı dünyada en çok madalyaya sahip alay olarak anılmaktadır. İşte bu vesilelerle 57. Alay'a saygıdan dolayı TSK'da hala 57. Alay da asker bulunmamaktadır.