BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan iddialı seçim tahmini!

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda biteceğini söyledi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin ilk turda bitebileceğini söyledi. Türkiye 2 hafta daha kaybetmesin diyerek seçim sonuçlarını şimdiden ilan eden Erdoğan, seçilecek cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçileceğini bu nedenle de Anayasa'daki yetkilerini daha güçlü biçimde kullanacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, ATV ve A Haber ortak canlı yayınında Mahmut Övür'ün sorularını cevapladı. Seçimlerin ilk turda sonuçlanabileceğini ifade eden Erdoğan, ilk turda bitmesini temenni ettiğini, aksi takdirde Türkiye'nin 2 hafta daha kaybedeceğini söyledi.
 
Diğer adayların kampanyalarını takip etmediğini, buna zamanının bulunmadığını söyleyen Erdoğan, muhalefetin seçimler konusunda tutarlı davranmadığını ileri sürdü. Milletten aldıkları yetkiyle millete gittiklerini ifade eden Erdoğan, muhalefet partilerine milletin gerekli tokatı atacağını iddia ederek devletle milleti buluşturduklarını, hem Özal hem de Abdullah Gül'ün seçimlerinde bu buluşmanın tecelli ettiğini söyledi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları:
 
"60 YIL ÖNCEKİ SİSTEMLE ÜLKEYİ YÖNETMEK NEDEN?"
 
Olay benim ısrarımdan öte. Milletin cuhmurbaşkanını seçmesi ne gibi bir değişiklik getirecek. 104. maddede 6 seçenek var. Bunu daha rahat uygulamaya koyacak.
 
En gelişmiş ülkeler hangi sistemle yönetiliyor? Bundan 60 yıl önceki sistemle ülkemizi yönetmek neden? Burada milletimiz buna destek verirse bu olur. Muhalefet ister istemez önemli değil.
 
Güçlü bir iktidar olmasa bu paralel yapının darbesine maruz kalırdı. 1979'da 115 tur oldu. Böyle bir şey var mı? Bırakalım millete o karar versin.
 
Biz bunlarla uğraşırken muhalefet neyle uğraştı? Başörtüsü, cami, Kur'an Kursu ve irticayla uğraştılar.
 
Millet bu konuda tamam yürü derse bu iş olacak. Demediği taktirde bu iş olmayacak.
 
"BUNLAR BATIDAN OY ALAMAZ"
 
Bu ülkede kimlik mücadelesi yıllar yılı verilmiştir. Neden sindirilmiş bir topluluk olsun herkes kendini rahatça ortaya koyabilsin. 
 
Tek dil ifadesini hiç bir zaman resmi noktada hariç yani eğitim dili olarak. Fakat Türkiye'de Kürt anne cezaevinde oğluyla Kürtçe konuşamıyordu. Bu tür olumsuzlukları kaldırdık. Mesela üniversitede bölümler ve kurslar açan biziz. Bütün bunların önünü açan biz olacağız, daha sonra kalkıp da Demirtaş'ın böyle bir yaklaşım ortaya konması hiç hoş değil. Fakat resmi dil Türkçe'dir. Bundan taviz vermeyiz.
 
HDP çözüm sürecinde samimi değil. Bu anlayışla bunlara batıdan oy gitmez. batıdaki vatandaşlarım verilen hizmetleri gördükçe nereye oy vereceklerini biliyorlar. Bunların kafa yapısı olarak batı ile kucaklaşması mümkün değil. bunlar silahla oy arıyorlar. 

Temenni ederiz ki bu çözüm süreci ile birlikte bu olumsuzları aşarız Türkiye huzur ortamına kavuşur.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
 
Vizyon belgemde sıram neyse bu süreci devam ettireceğim. Sıfırdan başlayacak bir Cumhurbaşkanı olmayacağız. Yürütmenin başı olarak neler yapılacağını biliyoruz.
 
Yarım kalan projeler var. Bunların adımları atılacak.

Paralel Yapı'yla olan mücadelemiz devam edecek.
 
BUNDAN SONRAKİ BAŞBAKAN'IN MİSYON NE OLACAK?
 
Başbakanlık noktasında hem genel başkan hem Başbakan olacak. Bu iktidar partisiyle de alakalı. Partimin kurucusu olarak partimin yara almasını istemem.
 
Güçlü bir başkan ve Başbakan olmalı. Meclis'i dışardan izleyecek biriyle olmaz. Bütçe görüşmeleri var. Ben inanıyorum ki delegelerim bunu gayet iyi değerlendirecekler.
 
Partim bunları dikkate alarak seçimini yapacaktır. 28 Ağustos'ta mazbatayı aldığımızda Başbakanlık da genel başkanlık da düşer.
 
"DEMOKRASİLERDE MUHALEFET ÖNEMLİDİR"
 
Her şeyden önce muhalefet kiriz vardır. Demokrasilerde muhalefet önemlidir. Türkiye'de ne yazık ki demokrasiyi güçlendirecek bir parti yok.
 
Bir muhalefet partisi 50 vekili var. Üç kez randevu istiyorsunuz randevu vermiyor. Kutuplaştırmak isteyen kim?
 
Şu Pazar işaret fişeği 2015 seçimleri için yanacak. AK Parti 330'un üzerinde hele hele 367 çıkarsa yeni Anayasayı çıkartır.
 
MUHALEFETLE UZLAŞMA DURUMU
 
Olursa yine yaparız. Bahçeli çıkmış diyor ki " Yok nefesin kesilir. Sana Başbakanlık yeter"
 
Kılıçdaroğlu millete küfür ediyor. Böyle bir şey olabilir mi?
 
Ben onların yaşam koşullarına kısıtlama mı getirdik? Biz onların ne içtiğine, ne yediğine mi baktık. 12 yıldır iktidarlık dönemimizde yaşamlarına müdahale eden mi var?
 
Daha kucaklayıcı bir şey bekleniyor. Ne istiyorlarsa onu yaparız. Kendi oy verdikleri partilerin kendilerini temsil edemiyorlar.

Mesela? Benim onlara yönelik bir şeyim yok ki. Yapmam gereken neyse yaparım. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik.