BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.441,07
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş Öcalan açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Afrika ziyareti öncesi yaptığı açıklamada İmralı görüşmeleri ile ilgili aydınlatıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

Afrika ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında açıklama yapan Erdoğan, tek muhatap Öcalan mı sorusuna, "Bu yeni başlamış bir süreç değil. Bizim tüm gayretimiz terörle mücadelede başarılı olabilrmek, ülkemize huzur ve refahı tam manasıyla dört bi köşesine getirmek" dedi.

KILIÇDAROĞLU AK PARTİ'YE KREDİ VERDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'in İmralı ile görüşmesine ne diyor? CHP İmralı'ya nasıl bakıyor? İşte Kılıçdaroğlu'ndan beklenen İmralı açıklaması.

(DEVAMINI OKU)

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Yeni başlamış bir süreç değil. Bütün gayretimiz terörle mücadelemizde başarılı olabilmek. Ülkemize huuzr ve refahı dört bir köşesine getirebilmek. Olayın iki ayağı var, bir devlet, iki siyaset ayağı. Siyasetle, hükümet etmekle devlet mekanizmalarını yönetmek arasındaki inceliği bilmeyen siyasetçiler var. Daha önce başladığımız süreci devam ettirme gayreti içerisindeyiz.

İMRALI'YA FARKLI DAĞA FARKLI YAKLAŞILMALIDIR

Hükümet ederken siyasetin enstrümanlarını kullanmak vardır. Buradaki en önemli enstrüman istihbarat teşkilatıdır. Dünyanın her yerinde böyledir. Bizler de bu adımı attık, atıyoruz, atacağız. Gelişmeler var. Siyasetçi olarak böyle bir görüşmenin içerisinde değiliz. Terörle mücadele ederiz, siyasetçi ile müzakere ederiz. Müzakere ile görüşme farklıdır. Oslo vardır şu anda Oslo gibi bir şey yok ama ileride olabilir mi olabilir, bunun da önünü kapatmamak gerekir. Avrupa şu anda örgütün siyasi tarafıdır, onlar İmralı'ya farklı yaklaşmaktadır, dağa farklı yaklaşmaktadır.

BİZ EL ELE VERMİŞ DEĞİLİZ

Ülkemizdeki gerek STK'lar olsun gerek medya olsun el ele versin başarılı olsun. Hala el ele vermiş değiliz, ne medyadan destek alıyoruz, ne STK'lardan. Terörle mücadele böyle olmaz. Herkes üzerine düşeni yapsın.

CHP KENDİ KREDİYE MUHTAÇ

CHP kredi veriyoruz diyor. Sen nereye kredi vereceksin. Sen krediye muhtaçsın. Çözüm yeri meclistir diyor. Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Ziyaretimize geldiler, MHP kabul etmiyor dediler. Onların kabul edip etmemesi önemli değil, buyrun beraber yapalım dedim, ama dürüst olması lazım, dürüst değil. Hala doğru olmayan, dürüst olmayan açıklamalar yapıyor.

SON DAKİKA SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Kendi yardımcısı Akif Hamza Çebi hemen olmaz, 2-3 ay bize müsaade edin dedi, biz 3 ayı devirdik. Eğer samimiyse dürüstse versin 3 arkadaşına talimatı bu sorunu çözelim. Siz şahitsiniz ben 3 arkadaşım hazır, buyrun bu çalışmayı yapalım, ama dürüst olalım.

GENEL AF MÜMKÜN DEĞİL

Teröre bulaşmış suçlulara genel af asla söz konusu değildir. İmralı için ev hapsi gibi şeyler uyduruluyor, böyle bir şey asla söz konusu değildir. AK Parti iktidarında asla böyle bir şey mümkün değildir.