BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan Ermeniler için tepki çeken sözler!

Başbakan Erdoğan NTV'deki canlı yayın oturumunda Ermeniler için kullandığı ifadeler ile "nefret söylemi" ve "ırkçılık" eleştirilerine hedef oluyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan'ın NTV ekranlarında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladığı canlı yayın oturumu Başbakan'ın Ermeniler için kullandığı ifadeler sert tepkilere hedef oluyor.

"BENİM İÇİN AFEDERSİNİZ ERMENİ DEDİLER"

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de Adaylar Konuşuyor programında Oğuz Haksever'e konuk oldu. Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğu ve HDP adayı Selahattin Demirtaş için kullandığı "Alevi" ve Zaza" ifadelerine gelen eleştirilere yanıt verdiği programda yeni bir polemik daha başlattı. Erdoğan'ın kendisini savunurken "Benim için çıktı bir tanesi Gürcüdür dedi; hatta çıktı bir tanesi afedersiniz çok daha çirkin şeylerle Ermeni dedi, ben Türk'üm". diyerek "nefret söylemi" ve "ırkçılık" eleştirilerine konu oldu.

CHP YARGIYA TAŞIYOR

Erdoğan'ın bu sözleri söylemesinin ardından twitter'dan açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Erdoğan hakkında Anayasa'nın 10 ve TCK 122 ve 216 maddelerini ihlalden suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

"DÜNYA BU IRKÇIYI TANISIN"

Güneş şunları söyledi: "Şu utanmazlığa bakın. NTV'de çıkmış Erdoğan Ermeniliğe çirkin dedi. Yazıklar olsun!! Bir insana yanlışlıkla da olda Ermeni demek çirkin bir iftira değildir. Bunu öyle görmek düpedüz aşağılık bir ırkçılıktır! Bu Erdoğan'ın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bu Cumhurbaşkanı olursa Türkiye bir tiranı değil, aynı zamanda bir ırkçıyı seçmiş olacak. Bütün Ermeni yurttaşlarımız sakın alınmasınlar. Aklı yerinde değil. Dünya bu ırkçıyı tanısın. Ermeni olma iddiasını çirkin bir iftira olarak nitelemiştir. Adı Tayyip Erdoğan'dır. Hrant Dink'i kim öldürdü? Hiç aramayın onu öldüren anlayış Cumurbaşkanı adayı oldu. Hani bu adam ( Erdoğan) insanı Yaradan'dan dolayı severdi. Ermeniyi Allah yaratmadı mı? Demek ki ya yalancı, ya Yaradanı sevmiyor. Yarın sabah ilk işim Cumhuriyet Savcılığı'na Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmak olacak. AY 10 ve TCK 122 ve 216 maddelerini ihlalden. Sözde 24 Nisan'da mesaj yayınlayıp Ermenilerle dostluk aramış. Ama beynin içi ırkçı, hareket aslında samimi değil."

DAHA ÖNCE 'AFFEDERSİN RUM' DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, 10 Haziran 2011 tarihinde NTV'de katıldığı "Seçime Doğru" programında yöneltilen bir soru üzerine, kendisi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili çok sayıda kitap bulunduğunu da ifade ederek, "Bu kitaplar içerisinde ne Yahudiliğimiz, ne Ermeniliğimiz ne affedersiniz Rumluğumuz hiçbir şeyimiz kalmadı." demişti. Erdoğan'ın bu sözleri o dönem Twitter'da büyük yankı bulmuştu. Sözlerinden dolayı Erdoğan'ı eleştiren pek çok kullanıcı, bu milletlere mensup olmanın kötü bir şey olmadığını vurgulamıştı.