BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.434,26
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Arnavutluk'ta cemaate gözdağı!

Arnavutluk ziyaretinde temel atma töreninde konuşan cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen Cemaati'ne dönük sert açıklamalar yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ziyareti kapsamında Tiran Namazgah Camii'nin temelini Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişaniile birlikte attı. Temel atma töreninde çarpıcı açıklamalar yapan Erdoğan, Arnavutluk'ta da faaliyet gösteren Gülen Cemaati için çok sert bir çıkış yaptı.

Gülen Cemaati'ne karşı yürütülen operasyonları hatırlatan Erdoğan, Arnavutluk'taki yetkililerden bu konuda destek sözü aldığını söyledi. Türkiye'de paralel devlet yapılanmasıyla mücadele edildiğini söyleyen Erdoğan, paralel yapıyı resmen terör örgütü olarak kabul ettiklerini kaydetti. Erdoğan, cemaatle olan mücadelenin dünyanın her yerinde kesintisiz sürdürüleceğini söyledi.

erdogan.20150513222004.jpg

ARNAVUTLUK'TAKİ FAALİYETLER

"Paralel yapının" Arnavutluk'taki faaliyetlerini bildiklerini ve bu konuda Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ve Edi Rama ile görüştüğünü anlatan Erdoğan, bu konuda gerekeni yapacaklarını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu;

"Arnavutluk’taki hiçbir kardeşimin hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine müsamaha göstermeyeceğine inanıyorum. Türkiye TİKA’sıyla, Diyanet İşleri Başkanlığıyla, Yunus Emre Enstitüsüyle ve diğer kurumlarıyla bu güne kadar bu örgütün yaptığı işlerin kat ve kat fazlasını sizlere sunabilecek güçtedir. Bu konuda müsterih olunuz.”

erdogan2.20150513222158.jpg

BEKLEYENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Balkanlarda barışı, huzuru ve istikrarı sağlamanın birinci şartının, ortak tarih ve ortak değerler etrafında oluşturulacak güçlü bir birlik olduğunu ifade eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Onun için Tiran'ın, Üsküp'ün, Priştine'nin, Saraybosna'nın ve diğer şehirlerin kalbi aynı anlayışla atmalıdır. Mehmet Akif ne diyor; 'Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez / Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez' Bizim yüreklerimiz toplu vurmalı kardeşlerim. Bu coğrafyanın geçmişte yaşadığı acılardan hepimiz gerekli dersi çıkarmalıyız. İşte Kumanova'da olanları duyuyorsunuz değil mi? Bakın ne tür oyunlar oynanıyor bunları görüyorsunuz değil mi? Onun için dik duracağız, dikleşmeyeceğiz, onun için birlikte hareket edeceğiz. Hacı Bektaş Veli'nin şu veciz sözü rehber olmalıdır; 'Dostluk ve muhabbet kaynamakta ocağımızda bizim / Aslan ile ceylan dosttur kucağımızda bizim', 'Muhabbetten Muhammed oldu hasıl. Muhabbetsiz Muhammed'den ne hasıl."
 
Erdoğan, Türkiye olarak Balkan coğrafyasındaki bu kararlılığı Arnavutluk'ta devam ettireceklerini, TİKA vasıtasıyla Arnavutluk'ta ortak kültürel mirasın korunmasından, eğitim ve sağlığa kadar pek çok alanda tam 248 projeyi hayata geçirdiklerini bildirdi. Bugün Tiran'da temelini atılan Namazgah Camii'nin de bu ülkeye yapılanların tacı olacağını ifade eden Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde çalışmasına başladığımız ve Sayın Edi Rama ile birlikte yürüttüğümüz çalışmanın, bugün Sayın Cumhurbaşkanı Buyan Nişani ile temelini attık. Şimdi de Preza Kale Camii'nin açılışını yapıyoruz, tüm Müslümanlara hayırlı olsun" dedi.