BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ve Merkel görüşmesi gündemde ne var?

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Merkel Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşecek.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel'i taşıyan uçak bugün saat 12.57'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Merkel'in başkentteki ilk randevusu Beştepe'deydi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

MERKEL NİYE GELDİ?
Alman Der Spiegel’in haberine göre Türkiye, terör örgütü DEAŞ’la mücadele kapsamında İncirlik üssüne konuşlanmış olan Tornado tipi keşif uçaklarının elde ettiği görüntülere doğrudan erişim istiyor. Ama Almanya, Türkiye’ye bu görüntüleri vermiyor. İddiaya göre, durum ciddi olduğu için Merkel, Türkiye’ye geldi. Erdoğan ile olan görüşmesinin ana gündem maddesinin de bu olacağı söyleniyor.

Merkel'in çantasındaki bir diğer konu ise Suriyeli mültecilerin durumu. AB ile yapılan anlaşmada Merkel, Ankara'yı destekliyor.

Merkel, bugün Başbakan Binali Yıldırım ile de görüşecek ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) ziyaret edecek. Almanya Başbakanı Merkel, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Almanya Büyükelçilik Rezidansı'nda bir araya gelecek.

İşte Merkel'in asıl geliş sebebi Erdoğan son ana kadar...

Başbakan kritik ziyaret öncesi konuştu Merkel'i uyardı