BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan uyardı! Ülkemizin başına kötü bir şey gelirse...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de yaptığı konuşmada birlik mesajı verdi. Avrupa ülkelerini sert bir dille eleştiren Erdoğan bir de uyarıda bulundu; ''Ülkemizin başına kötü bir şey gelirse hep birlikte kıyameti yaşarız''.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli'de birlik mesajı vererek şu uyarıda bulundu; ''Ülkemizin başına kötü bir şey gelirse hep birlikte kıyameti yaşarız. Suriye'deki yakılmış, yıkışmış şehirleri, Irak'taki acıları takip ediyorsunuz değil mi? Türkiye'yi de bu duruma düşürmek isteyenlere karşı en büyük silahımız birliğimizdir, beraberliğimizdir''. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle.

ÜLKEMİZİN BAŞINA KÖTÜ BİR ŞEY GELİRSE...

Ülkemizin başına kötü bir şey gelirse hep birlikte kıyameti yaşarız. Suriye'deki yakılmış, yıkışmış şehirleri, Irak'taki acıları takip ediyorsunuz değil mi? Türkiye'yi de bu duruma düşürmek isteyenlere karşı en büyük silahımız birliğimizdir, beraberliğimizdir. Bu vatanda kimse herhangi bir operasyon yapamaz.

AVRUPA'YA SERT SÖZLER: SİZE  RAHAT YOK...

Bakınız Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosuna girmesini yasakladılar! Hani sizde basın özgürlüğü, medya özgürlüğü vardı! Niye yasakladınız? Hesabını vereceksiniz! Size rahat olmayacak!

SİZ ERDOĞAN'A DİKTATÖR DEDİĞİNİZ SÜRECE...

Siz Tayyip Erdoğan'a diktatör dediğiniz sürece bilesiniz ki Tayyip Erdoğan da sizlere faşist de diyecek Nazi de! Niye mi? Söyleyeyim... Bizim Avrupa'daki ibadethanelerimize bunlar Gamalı Haç yapıyor mu? Ey devlet sen nerdesin? Neden müsade ediyorsun? Siz bunları neden takip etmiyorsunuz! Bakın birçok vatandaşımız öldürüldü Avrupa'da hala neticesi yok.

İŞTE O ZAMAN TIKANDIK DEMEKTİR

Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Eski yönetim sisteminde hükümetler Meclis'te kuruluyordu. Şayet Meclis'te bir parti çoğunluğu elde edememişse işte o zaman tıkandık demektir. Ne oluyordu, koalisyonlar. Otellerde kurulan hükümetleri, milletvekili pazarlıklarını hepimiz biliyoruz.

HÜKÜMETLERİN ÖMRÜ 9 AYDI

Türkiye 16 Nisan'da tarihi bir tercihte bulunacak. Eski yönetim sisteminde hükümetler Meclis'te kuruluyordu.  Şayet Meclis'te bir parti çoğunluğu elde edememişse işte o zaman tıkandık demektir. Ne oluyordu, koalisyonlar. Otellerde kurulan hükümetleri, milletvekili pazarlıklarını hepimiz biliyoruz. medya patronlarının hükümet kurup yıktığı dönemleri hatırlayan çoktur. O zaman hükümetlerin ortalama ömrü 9 aydı. Böyle bir durumda istikrar güven olur mu?

MİLLET UZAYA GİDERKEN TÜRKİYE KAVGALARLA UĞRAŞTI

1960 darbesinin arkdından öyle bir sistem kurulmuştur ki, cumhurbaşkanları ile başbakanlar adeta birbirlerini yediler. Bakıyorsunuz, Gazi Mustafa Kemal İnönü ile kavgalıydı ve istifasını dahi istemiştir. Aynı şekilde İnönü kendi Başbakanı ile kavgalıydı. Ne zaman ki rahmetli Menderes geldi, istikrar geldi. Gerçi ana muhalefet gençlerin parlamentoya girmesini istemiyor ama biz istiyoruz. Genç, dinamik bir parlamentonun nasıl olacağını 16 Nisan'da göstermeye hazır mıyız? Hani ana muhalefetin başındaki soruyor ya? Herkes uzaya giderken Türkiye ne yapıyordu diye? O zaman Türkiye bu kavgalarla uğraşıyor. Bak 15 senedir Türkiye nasıl kalkınıyor?

Havaalanında Erdoğan'ı karşılayan sürpriz isim!

ANA MUHALEFET İSTEMİYOR AMA...

Ana muhalefet gençlerin parlamentoya girmesini istemiyor ama biz istiyoruz. İnşallah genç dinamik bir parlamentonun nasıl olacağını göstereceğiz. Türkiye siyasi ve ekonomik krizlerden başını kaldıramamıştır. 15 senedir, Türkiye nasıl kalkınıyor? Çünkü artık koalsiyonlar diye bir şey olmadı.

KİMSE ELİ BOŞ DÖNMEZ

Bizler ülkemizi sıçrattık. 75 üniversitemiz varken üniversite sayısını 181'e çıkardık. Şu anda üniversitesi olmayan il yok. Üniversitelerdeki öğrencilerimizi dilenci durumuna düşürüyorlardı, ciddi burs ve krediler vermeye başladık. Kimse eli boş dönmez. İlla da burs deme, krediyi iş bulduğun zaman ödemeye başlıyorsun. 270 bin derslik ilave ettik ilk ve orta öğretime.

HAYIRCILAR BİR GARİP

Bu 'hayır'cılar var bir garip. Herkes oyunda serbesttir ama bunlar bir garip. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 'hayır' dediler. Şimdi bu köprüler şakır şakır hizmeti veriyor, kendileri de geçiyor. Bunlar hayır dediklerini niye bilmiyorlar, şimdi de farkında değiller. 18 Mart Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık, 2023'te açılışını yapacağız. Türkiye yapar.

BİZİM KAVGA ETMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK

Kimler hayır diyor bu önemli. Kandil'deki PKK terör örgütünün başındaki 'hayır' diyor. İmralı'daki 'hayır' diyor. Pensilvanya'daki FETÖ'cü 'hayır' diyor. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bizim ne içeride, ne dışarıda kavga etmek, aramızı bozmak gibi bir niyetimiz yok. Bizim memleketimize dair sorumluluğumuz var. Biz bu milletin, yurt dışındaki kardeşlerimizin, soydaşlarımızın hakkını, hukukunu savunmak mecburiyetindeyiz.