BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,74
ALTIN 2.435,76
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Öcalan'a sayın desin

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'a 'teröristbaşı' diyen Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi.

Abone ol

Abdullah Öcalan’ın Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan söz ederken 'sayın' diye hitap ettiğini söyleyen Demirtaş, aynı hassasiyeti Erdoğan'ın göstermediğini savundu. 

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Bağlıisa ve Çatak köyleri arasındaki 7 yıllık husumeti bitirmek için partisi tarafından düzenlenen barış yemeğine katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, daha sonra BDP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Parti il binası önünde düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, şunları söyledi:

İNSANİ DEĞERLER BÖYLE GÜNLERDE BELLİ OLUR

“Sayın Öcalan’ın özellikle hassas olduğu bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Kendisi Başbakan’dan söz ederken, Sayın Başbakan der, Cumhurbaşkanı’ndan söz ederken Sayın Cumhurbaşkanı der. Neden? Muhataplarına duyduğu saygının gereği, kendine duyduğu saygının gereği. Peki Başbakan çıkıp ne diyor? Barış için gönderdiği heyet, gönderdiği kişiye, barış için elini uzattığı kişiye çıkıp meydanlarda terörist başı diyor. Bu her şeyden önce ayıptır.

BUNLARIN DEĞİŞMESİ LAZIM

Siyaset bir kenara, zaten senin bütün derdin siyasi çıkar, bunu anladık. Fakat insanlık, insani değerler böyle günlerde, böyle zamanlarda belli olur. Abdullah Öcalan o 12 metrekarelik hücresinde saygılı konuşacak. Sen çıkıp milyonların önünde ona terörist başı diyeceksin. Bu halk bunu içine sindirmez. Bunların değişmesi lazım. Çünkü dedik ya barış yiğitlerin işidir. Cesaret işidir. Senin sayın Öcalan’ı muhatap alıp konuştuğunu bütün dünya biliyor. Fakat sen devekuşu gibi kafanı kuma gömmüşsün, sanki kimsenin bundan haberi yokmuş gibi davranıyorsun."