BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan mesir macunu dağıttı

Erdoğan, Manisa'da 468. kez düzenlenen Uluslararası Mesir Festivali'nde halka mesir macunu dağıttı.

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da 468. kez düzenlenen Uluslararası Mesir Festivali'nde halka mesir macunu dağıttı.

Manisa'daki şenlikler Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçılmasıyla sona erdi. Mesir şenliklerinin son gününde Manisa'da görevli emniyet çalışanlarının yanı sıra Aydın, Uşak, Balıkesir ve Manisa'nın çeşitli ilçelerinden gelen 1600 emniyet mensubu güvenliği sağladı.

Mesir şenliklerinde, Valilik binasından Sultan Camisi'ne kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Mehter takımı eşliğindeki yürüyüşte AK Parti Manisa Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, halktan yoğun ilgi gördü.

Kortej yürüyüşüne katılmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tören alanına vatandaşların yoğun tezahüratıyla Başbakanlık otobüsüyle geldi.

Şehzadelik dönemlerini Manisa'da geçiren Osmanlı padişahlarını canlandıran oyuncuların, padişahların geçmişleri hakkında kısa bilgiler vermelerinin ardından, Hülya Savaş'ın canlandırdığı Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi ve Yavuz Sultan Selim'in eşi Hafsa Sultan, Turgay Tamülkü'nün canlandırdığı mesir macunun mucidi Merkez Efendi'yi huzuruna kabul ederek, kendisine şifa kaynağı olan mesirin beratını verdi.

Bu macunun Sultan Camisi minarelerinden her yıl baharın gelişiyle halka saçılmasını buyuran Hafsa Sultan, saçım işlemini “Merkez Efendi, buyruğumdur, bana şifa olan bu macun bundan sonra da halkıma saçıla. Saçıla ki halkım şifa bula. Saçıla ki şifalı macun halkın derdine deva olsun, hastalar şifa bulsun” sözleriyle başlattı.

Turgay Tamülkü, platformdan ilk mesir macunlarını Başbakan Erdoğan ile saçtı. Yarım saat Merkez Efendi ve müritleri tarafından Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka mesir macunu saçıldı.

Başbakan Erdoğan, mesir saçımından sonra Bülent Arınç'ın evine giderek bir süre burada kaldı.