BIST 10.278
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.448,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Cumhur İttifakı Protokolü'nü imzaladı

AK Parti ve MHP'yi aynı çatı altında seçimlere sokacak olan "Cumhur İttifakı Prtokolü"nde son imza da atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore ziyareti sonrası protokolü imzaladı.

Abone ol

AK Parti ve MHP'nin 24 Haziran seçimleri için kurduğu Cumhur İttifakı Protokolü'nde imzalar tamamlandı.

Özbekistan ve Güney Kore'ye gerçekleştirdiği ziyaretleri tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "CAN" ile Atatürk Havalimanı'na geldi. Erdoğan, havalimanından ayrılmadan, uçak içinde Cumhur İttifakı Protokolü'ne imza attı.

CUMHUR İTTİFAKI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

AK Parti ve MHP arasında olası bir ittifaka dair ilk açıklama yılın ilk günlerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den gelmişti.

Bahçeli, 8 Ocak'ta gazetecilere  yaptığı açıklamada, 2019'da yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin olarak, "MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Yenikapı ruhu ile hareket eder, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır" dedi.

Bu açıklamadan bir gün sonra Erdoğan, partisinin grup toplantısında bu açıklamayı "çok önemli gördüğünü" ve Bahçeli'yi davet ettiğini söyledi.

İki lider, 10 Ocak'ta Ankara'da bir araya geldi. Bu görüşmeden bundan sonraki süreçte atılacak adımlar ele alındı.

Görüşmenin ardından her partiden üçer kişinin bulunduğu Milli Mutabakat Komisyonu kuruldu ve komisyon ilk toplantısını 18 Ocak'ta yaptı.