BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  EKONOMİ

Torba Paket Komisyonda kabul edildi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, emeklilere bayram ikramiyesiyle ilgili muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. İkramiyelerin bütçenin gider tarafında artışa neden olacağını; ancak bütçe gelirlerinin öngörülenin üzerinde bir performans göstereceğini beklediklerini söyledi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan vergi ve prim borçlarının yapılandırılması ile emeklilere bayram ikramiyeleriyle ilgili kanun tasarısı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. 

Komisyonda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, emeklilere yapılması öngörülen bayram ikramiyesiyle ilgili konuştu. Düzenlemenin bütçenin gider kaleminde artışa neden olabileceğini söyleyen Ağbal, bu yıl bütçe gelirlerinin öngörülenin üzerinde bir performans göstereceğini, çalışmayı yaparken de bu hususları göz önünde bulundurduklarını kaydetti.

EMEKLİLERE BİN TL ÖDEME YAPILACAK

Kanun Tasarısı'na göre, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında biner TL ödeme yapılacak. Öğrencilere okula dönüş yolu açılıyor.

CEZALARIN KALAN YÜZDE 50'SİNDEN VAZGEÇİLECEK

Vergi cezaları ve gecikme zamları, borcun tamamının ödenmesi halinde cezalardan kalan yüzde 50'sinin ve bu cezalara bağlı gecikme zamları tahsilinden vazgeçilecek. Mükellefler gelir ve kurumlar vergi matrahlarını artırabilecekler. Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri işletme kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşları defterlerine kaydedebilecekler. Sosyal Güvenlik Kurumu borçları ile ilgili idari para cezasına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi feri alacaklardan vazgeçilecek.

İMAR BARIŞI KAPSAMI

İstanbul Boğaz ve İstanbul tarihi yarımada imar barışı kapsamı dışına çıkarıldı.Kanun Tasarısı'nın önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.