BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Bahçeli'ye bugün ne teklif edecek bomba iddia!

Yenişafak yazarı Mehmet Acet bugünkü köşesinde İstanbul, Ankara ve belki İzmir’de MHP’nin Ak Parti adayına destek vermesine karşılık, aynı oranda üç il ya da büyükşehirde Ak Parti’nin MHP adaylarını destekleyeceğini yazdı. Deniz Zeyrek ise AK Parti'nin Adana ve Mersin'i MHP'ye bıracağını iddia etti.

Abone ol

AK Parti ile MHP yerel seçime, tek başlarına girme kararlarını açıklamışlardı ancak Cumhur İttifakı'nın devam ettiği vurgulanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli, bugün bir araya gelecek. Bugün yapılacak görüşme ittifak arayışlarında yeni bir sayfa açılıp açılmayacağını ortaya koyacak. Erdoğan ve Bahçeli'nin görüşmede yerel seçim sürecini ele alacağı belirtiliyor. Herkes AK Parti ve MHP arasında yerel seçimde de bir ittifakın olup olmayacağını konuşurken iki köşe yazarı Yenişafak yazarı Mehmet Acet ve Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'ten önemli iddialar geldi. Her iki isim de AK Parti'nin İstanbul ve Ankara'ya karşılık diğer büyükşehirlerde MHP'ye destek vereceğini iddia etti.

Deniz Zeyrek, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere dair kulis yazdı. AK Parti'nin Mersin ve Adana'yı MHP'ye bırakabileceğini söyleyen Zeyrek, iki parti arasındaki yeni süreçte Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ'ın yer almayacağını ileri sürdü.

Deniz Zeyrek, "Yeni ittifak arayışında hangi iki isim dışlanacak?" başlığıyla yayımlanan yazısında dün AK Parti ile MHP arasında yeniden kurulması beklenen ittifakı değerlendirdi.

Deniz Zeyrek ayrıca, AK Parti tarafının MHP'den İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeme kararını yeniden hayata geçirmesini isteyeceğini söyledi. "Etimesgut'ta bir açılışta yaptığı konuşmada Mersin, Adana, Manisa başta olmak üzere mevcut belediyeleri kaybetmek istemediğini ortaya koyan Bahçeli, bu kez görüşmeye ittifak satrancından zaferle çıkmış, oylarını artırmış bir şekilde daha güçlü girecek ve bu üç ilde aday gösterilmemesini isteyecek" ifadesini kullanan Zeyrek, şöyle devam etti:

AK PARTİ ADANA VE MERSİN'DEN VAZGEÇEBİLİR: Daha önce "biz o şehirlerde nasıl aday göstermeyiz" diyen AK Partililer bu kez İstanbul ve Ankara için Mersin ve Adana'dan vazgeçilebileceğini konuşmaya başladı. Buna karşılık, İzmir için Manisa'dan vazgeçilmesi beklenmiyor.

Yenişafak yazarı Mehmet Acet ise Erdoğan Bahçeli’ye neyi teklif edecek başlığıyla yayınlanan bugünkü yazsında şunları yazdı:

BİR FORMÜLDEN SÖZ EDEBİLİRİZ: Tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Muhtemel bir Ak Parti/MHP ittifakı gündeme geldiği ilk günlerden itibaren ‘Makul çözüm’ olarak belirginleşen ama üzerinde bir türlü müzakere yapılamayan bir formülden söz edebiliriz: İstanbul, Ankara ve belki İzmir’de MHP’nin Ak Parti adayına destek vermesine karşılık, aynı oranda üç il ya da büyükşehirde Ak Parti’nin MHP adaylarını desteklemesi.Hatırlayalım.

ANKARA VE İSTANBUL İÇİN MÜZAKERE: Bahçeli’nin ittifak görüşmeleri rafa kalkmadan önce yaptığı ilk teklifin İstanbul’da Ak Parti adayına destek verme, Ankara ve İzmir içinse müzakere etme gibi çerçevesi vardı. MHP’nin resmi teklifinde ise, 2014 seçimleri baz alınarak Ak Parti’nin elindeki belediyelerde Ak Parti’nin, MHP’nin elindeki belediyelerde ise MHP’li başkanların desteklenmesi gibi bir öneri vardı.

CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAKINI BİR BENZERİ OLABİLİR: Ancak, bu teklif iktidar partisi tarafından sıcak karşılanmamıştı. Bu durumda, CHP ile İyi Parti’nin yapmayı planladığı ittifakın bir benzerinin Ak Parti ile MHP arasında da oluşmasını beklemek mümkün. Yine bu durumda, İstanbul ve Ankara için iki kutuplu bir seçime gitmekte olduğumuzu tahmin etmek de mümkün hale geliyor.