BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: 1 Mayıs'ta Taksim'den ümidinizi kesin

AKP'nin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan, Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin vermeyeceklerini yineledi. Erdoğan Yenikapı ve Maltepe meydanlarını adres gösterdi, "Taksım ısrarına biz iyi niyetle bakmayız" dedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün İstanbul-Taksim Meydanı'nda kutlanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyenlere hitaben "Taksim'den umudunuzu kesin... Devletle gerilime girmeyin" dedi.

"Bu topraklarda 1 Mayıs'a hak ettiği değeri biz verdik, sol mu verdi?" diye soran Erdoğan, Kadıköy'de de bu seneden sonra miting yapılmayacağını belirtti.

"Taksim ısrarına biz iyi niyetle bakmayız, bakamayız" diyen Erdoğan 1 Mayıs kutlamaları için Yenikapı'da ve Maltepe'de yeni inşa edilen alanları gösterdi.

"Sendika başkanı burası bizim kutsalımızdır diyor. Lafa bak ya. Nasıl bir kutsalsa" diyen Erdoğan, 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenleri anmak isteyenlere şu sözlerle seslendi:

"Belli bir kabir ziyareti yapacaksan, anıt ziyaret edeceksen çelenk koyarsın...Bak sizin için metro da yaptık, Taksim'den Yenikapı'ya geçebilirsin...O gün biz İstanbul'da resmi toplu taşıma araçlarını ücretsiz de yaparız. Daha ne yapacağız ya?"

"Bu millet sabretmiş, sokaktaki şımarıklıktan sıkılmıştır" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayır orada yapmayacağım, illa burada yapacağım dersen. Ben çatışmaya hazırım anlamına gelir...Biz nasıl mitingimizi bize verilen yerde yaptık onlar da öyle yapacak."

Başbakan Erdoğan AKP'nin 30 Mart'taki yerel seçimlerden önce İstanbul'daki mitingini Yenikapı'da yapmıştı.