BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Engelli genç sanatçının isyanı

Geçirdiği kaza sonucu engelli olarak hayaıtna devam eden sanatçı Bora isyanını videoya çekti ve sosyal medyada paylaştı.

Abone ol

Karşıyaka'da yaşayan bale sanatçısı Bora isimli genç, geçirdiği bir kaza sonucu hayatına engelli olarak devam etmek durumunda kalmış.

Engelli farkındalığını sağlamak için sosyal medyadan kısa videolar paylaşmaya karar veren genç sanatçı, bu paylaşımında çektiği binlerce zorluktan sadece birini anlatmış.

Kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenilen ve paylaşılan videoda, evine ulaşmak için kaldırıma çıkması gereken Bora, engelli vatandaşların kullanması için yapılan rampaları yola park eden araçlar nedeniyle kullanamamasından yakınıyor.

Vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Bora şu sözlerle içinde bulunduğu duruma isyan ediyor:

Hayatımın ilk 24 senesini engelsiz olarak yaşadım

'Hayatımın ilk 24 senesini engelsiz olarak yaşadım. Engelli olmayı ben istemedim. Hiç bir insan bnu istemez. Bir trafik kazası sonucu bu hale geldim. Yaptığımız kazada arabayı ben kullanmıyordum bile... Bir arkadaşım kullanıyordu ve tüm trafik kurallarına uyuyordu. Kırmızı ışıkta geçen başka bir zat yüzünden ben engelli hale geldim.

Bu söylediklerim küçük bir isyandı...

Engelli hale gelmeden önce bu devletin kadrolu bir bale sanatçısıydım. Bedenimi normal bir insandan çok daha iyi kullanabilen bir insandım. Şimdi tekerlekli sandalyeye mahkumum. Engelsizken bir araba sahibiydim. Hiç bir zaman arabamı bir rampanın önüne park etmedim... Bu söylediklerim küçük bir isyandı. Sizlerle paylaşmak istedim. Vaktinizi çaldığım için özür dilerim.