BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

El Bab'ta o gece neler yaşandı? Uğur Dündar anlattı!

Ünlü Gazeteci Uğur Dündar bugünkü köşe yazısında Güvenlik Uzmanı Emekli Yüzbaşı Abdullah Ağar'ın El Bab'ta çatışma gecesini anlattığı bir mektubunu paylaştı.

Abone ol

Ünlü Gazeteci Uğur Dündar bugünkü köşe yazısını Türkiye'nin IŞİD'le mücadele için operasyon başlattığı El Bab'taki operasyona ayırdı.

Yazıda Emekli Yüzbaşı Abdullah Ağar, El Bab'ta IŞİD canileriyle savaşan kahraman askerlerimizin yazdığı destanı anlatıyor. İşte Uğur Dündar'ın bugünkü yazısı...

ASKERLERİMİZ ADIM ADIM İZLİYOR

Güvenlik Uzmanı, Emekli Yüzbaşı Abdullah Ağar, El Bab'ta IŞİD canileriyle savaşan kahraman askerlerimizi adım adım izliyor. Onlarla görüşüp, bana bazı notlar gönderdi. Ben de şimdi okuyacağınız yazıyı kaleme aldım.

AÇ KALALIM DONALIM ÖNEMLİ DEĞİL

20 Aralık Gece Bütün ağırlıklarımızı atıp, sadece savaş mühimmatımızı yanımıza aldık. Bir kaç lokma da yiyecek bir şey!..Aç kalalım, donalım hiç önemli değil, yeter ki Akil Dağı'nı ve oradaki Tahkim Hastane'yi ele geçirelim!..

GECE YARISINDAN SONRA SIZMAYA BAŞLADIK

Gece yarısından sonra sızmaya başladık. Adımlarımızı sayarak gıdım gıdım ilerliyoruz.Her taraf mayınlar, bubi tuzakları... EYP, GEY dolu!.. Yani dört yanımız öldürücülerle kuşatılmış! Bunlar yetmiyormuş gibi diz boyu da çamur!..

KIZILCA KIYAMET KOPUYOR

Tüm tuzakları aşıp baskın için hareketlendiğimizde kızılca kıyamet kopuyor! Daracık alanlarda göğüs göğüse, gırtlak gırtlağa giriyoruz birbirimize… Tutunamayınca korkuyla, panikle kaçıp, saklandıkları yerlerden tarama..