BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

El Bab'dan son dakika şehit haberi Türk askerine saldırı

EL BAB'dan gelen son dakika haberlerine göre Türk askerlerine saldırı düzenlendi. El Bab'daki saldırıda 1 asker şehit olurken, 1 ağır 6 asker yaralı.

Abone ol

SURİYE'den şehit haberi var. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'da bulunan Türk askerlerine bombalı araçla saldırı düzenlendi. El Bab'dan gelen ilk haberlerde 2 askerin şehit olduğu 1 askerin de ağır yaralı olduğu bilgisi paylaşılmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri-TSK'dan yapılan El Bab açıklamasında ise şehit sayısının 1, yaralı asker sayısının ise 6 olduğu açıklandı. Yaralı askerlerden birinin ise durumu ağır.

HAVA HAREKATI BAŞLADI

TSK'nın açıklamasında saldırının olduğu El Bab bölgesine hava harekatı başlatıldığını da duyuruldu. Açıklamada, "Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesine yapılan hava harekatında ilk belirlemelere göre DAEŞ mensubu 23 teröristin etkisiz hale getirildi" denildi. 


24 KASIM'DA DA EL BAB'DA 3 ASKERİMİZ ŞEHİT OLMUŞTU!

Öte yandan 24 Kasım'da Suriye'nin El Bâb bölgesinde, Türk askerlerini hedef alan saldırıda da 3 asker şehit olmuş, 10 asker de yaralanmıştı. TSK "Saldırının rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendiriliyor" açıklamasında bulunmuştu.

LAVROV 'NE RUS NE SURİYE UÇAĞI' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türk askerlerinin şehit olduğu hava saldırısını ne Rus ne de Suriye rejimine ait uçağın neden olduğunu açıklamıştı.

"ASKERİMİZİ VURAN UÇAK ŞAM'IN"

Daha sonra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Suriye'de Türk askerlerinin şehit edilmesine neden olan saldırı ile ilgili "Askerimizi vuran uçak Şam'ın, ama İHA kimindi araştırıyoruz" demişti.