BIST 8.737
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,78

EHLİYET SINAVI

Ehliyet sınavlarında yeni döneme geçilmesinin ardından e-sınav yani elektronik ortamda yapılan sınavlar her ay içerisinde olmaktadır. Sınavda başarısız olan adaylar bir sonraki ay yapılacak olan sınava girebilirler. Girdiğiniz sınav sonucu sınava girdiğiniz binada hemen açıklanmaktadır. e-sınavdan başarılı olan adaylar ortalama 2-3 hafta içerisinde direksiyon sınavına girebilirler.
Direksiyon sınavındayken şoför koltuğundan alınırsanız sınavınız başarısız sayılmıştır. 

Ehliyet sınav ücretleri ne kadar?  : Ehliyet sınavına yönelik Milli Eğitim Bakanlığına ödenen iki başlık altında ücret bulunmaktadır. Bu ücretlendirmeler teorik sınav ücreti yeni sistemde elektronik sınav ücreti ikincisi ise direksiyon sınav ücretidir. Teorik sınav ücreti 100 TL iken, direksiyon sınav ücreti 120 TL olması beklenmektedir.

Ehliyet almak için gereken belgeler? :
-Nüfus cüzdanı fotokopisi,
-4 adet biyometrik fotoğraf
-Sürücü olur sağlık raporu
- Adli sicil kaydı(e- devlet üzerinden alınabilmektedir)
-Öğrenim belgesi(Diploma, Geçici belge, Tasdikname veya öğrenci belgesi)

Ehliyet sınavı soruları : Ehliyet sınavında 4 farklı dersten toplamda 50 soru gelmektedir. Bu sorular; -Trafik ve çevre dersi 23 soru, -İlk yardım dersi 12 soru,
-Araç tekniği dersi 9 soru, -Trafik adabı dersi 6 soru

Sınavdan Geçmek İçin Kaç Puan Almak Gerekir? : Ehliyet sınavı 100 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Her doğru cevap için 2 puan gelmektedir. 50 sorudan minumum 35 doğru yapmış olmanız gerekmektedir. Yani en az 70 puan almış olmanız gerekmektedir. Yapmış olduğunuz yanlış cevaplarınız doğru cevaplarınızdan götürmeyecektir. Kararsız kaldığınız konularda soruları boş bırakmamanızı öneririz. Sınavlarda başarılı olan adaylar stajyer ehliyet almaya hak kazanırlar.