BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DTK'dan şoke eden PKK istekleri!

Demokratik Toplum Kongresi, Öcalan için özgürlük istedi. DTK'nın PKK'lı teröristler için istekleri ise bir hayli iddialı!

Abone ol
DTK'dan şoke eden PKK çıkışı! Eski DEP Milletvekili Hatip Dicle ile HDP'li Selma Irmak'ın eş başkanlığı getirildiği Demokratik Toplum Kongresi'nin yeni bildirisinde hem Suriye hem de Türkiye'deki teröristlerin, halkın savunma gücü olarak tanınması istenirken PKK'nın da terör örgütleri listesinden çıkarılması istendi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından Diyarbakır'da yapılan ve iki gün süren 7. Genel Kurul, açıklanan sonuç bildirgesiyle sona erdi. DTK eşgenel başkanlığına eski DEP Milletvekili Hatip Dicle ile HDP Milletvekili Selma Irmak getirildi. Bildiride, örgütün Türkiye'deki silahlı yapısı HPG ile Suriye'deki silahlı yapısı YPG'nin halk savunma gücü olarak tanınması, PKK'nın da terör örgütleri listesinden çıkarılması istendi. İşte o bildirideki ilgili bölümler;
 
"Yerel, ulusal ve ululararası hiçbir gücün karşısında duramadığı çeteci güçlere karşı halkların savunmasını ağır bedeller ödeyerek gerçekleştiren YPG ve HPG güçlerinin uluslararası mekanizmalar tarafından halk savunma gücü olarak tanınmasını ve PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkartılmasını bir zorunluluk olarak görmektedir."
 
"TATMİN EDİCİ ADIM ATILMADI"
 
Müzakere ve kalıcı bir barış sürecine dönüşmesi için öncelikli olarak Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan’ın özgürce hareket edeceği koşulların sağlanması, diyalog sürecinden müzakere sürecine geçişte katkı sunacak kesimlerin dahil edilmesi, hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılması, TMK’nın kaldırılması, seçim yasasının demokratikleştirilmesi ve bunlarla birlikte anadil hakkının ve demokratik özerkliğin esas alınacağı yeni bir anayasanın yapılması acil bir ihtiyaç olarak öne çıkmaktadır."