BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
GÜNCEL

Dolar tepkisi gündeme oturan dövizci başkan kendini böyle savundu

Dolardaki yükselişe tepki olarak 'Doları Türk literatüründen çıkaralım' açıklaması ile dikkatleri üzerine çeken ve döviz bürosunun olduğunun ortaya çıkmasının ardından eleştiri oklarının hedefi olan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy eleştirilere bakın ne yanıt verdi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy'un dövizin ve doların Türk literatüründen çıkartılması gerektiğini söylemesi ve kişisel internet sitesinde yer alan bilgilerde döviz alım satım işi yaptığı bilgisinin yer alması, özellikle sosyal medyada tepki çekmişti.

RS FM'de yayınlanan Bidebunudinle programına konuk olan Ömer Gülsoy, tartışma yaratan konuşmasıyla ilgili açıklama yaptı.

​"Kurun yükselmesi hepimizi etkiliyor. Etkilenmeyen yok ama biz bunları aşacağız" diyerek sözlerine başlayan Gülsoy, "Doların yükselmesinde ekonomik göstergelerden kaynaklı bir şey yok, bu durum tamamen siyasi. Bunun bir ekonomik saldırı olduğunu düşünüyoruz. Not düşürmelerin hepsinin de siyasi olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'MECAZİ ANLAMDA SÖYLEDİM': Tartışma yaratan açıklamasına da vurgu yapan Gülsoy, "Ben bunu mecazi anlamda söyledim ama basın farklı şekilde yorumlayabiliyor. Herkesin yorumlamasına da saygımız var, yeter ki hakaret boyutuna gelmesin" diye konuştu.

'İŞİNİZLE HAŞIR NEŞİR OLUN DİYORUZ': KTO Başkanı, dövizle ilgili açıklamalarının ardından kendisinin de döviz alım satım işi yapmasına ilişkin yürütülen tartışmaya da değindi. Gülsoy, "Döviz büfem var. Döviz büfeleri bir denge unsurudur. Bu işletme yasaldır" dedi. 

'DOLARA KAFAYI TAKMAYIN DİYORUZ': Gülsoy, "Biz ülke menfaatlerini kendi menfaatlerimizin üzerinde tutuyoruz. Bizim en ücra köydeki insanımız da iş adamımız da dolarla haşır neşir. Dolarla haşır neşir olmamıza gerek yok, hayatınızı ona göre yönlendirmenize gerek yok diyoruz. Dolara kafanızı takmayın, işinizle haşır neşir olun diyoruz" mesajı vermek istediğini ifade etti.

'HERKES PARA KAZANDIYSA BİZ DE KAZANDIK': Gülsoy, döviz kurundaki artış nedeniyle para kazanıp kazanmadığına ilişkin, "Bu süreç içinde bir denge sağlamaya çalıştık. Herkes para kazandıysa biz de kazandık. Bir tarlamız ya da matbaamız yok ki döviz basalım. Halktan alıyoruz, talep edene de veriyoruz. Bizim sermayemiz Türk Lirası. Dolar ya da döviz değil. Bizim de buradaki zararımız had safhada olabilir. Ben açıklama yaparken döviz büfesi olduğumu unutmuş değilim."

Sitene Ekle