BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.240,43
HABER /  EKONOMİ

Dolar bugün kaç lira 19 Şubat 2018 dolar fiyatı

Dolar kuru geçen hafta ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın ziyareti sonrası düşmeye başladı. Krizin aşılacağı yönündeki beklenti sonrası dolar 3,74'e geriledi. Dolar bugün ise 3,75 seviyesinden güne başladı. Euro ise 4,65 seviyesinde hareket ediyor. Peki dolardaki düşüş sürecek mi? Uzmanlar ne diyor? İşte yanıtı...

Abone ol

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 3,7530 seviyesinde dengelendi. Geçen hafta cuma günü 3,7745'e kadar çıkan dolar/TL, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın görüşmesinin ardından gerçekleştirilen basın toplantısındaki açıklamaları sonrası 3,7386'ye geriledi ve günü yüzde 0,47 azalışla 3,7482'den tamamladı.

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,17 artışla 3,7530 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,26 yükselişle 4,6612, sterlin/TL de yüzde 0,37 artışla 5,2660'dan işlem görüyor.

Dolar endeksi, geçen haftanın son işlem gününde 88,25 ile 2014'ten bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından bugüne yatay bir seyirle başlayarak 89,10 seviyesinde dengelendi.

DOLAR İÇİN KRİTİK EŞİK: Analistler, bugün yurt içi ve yurt dışında veri akışının sakin olacağını belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 3,7350 desteğinin kırılması durumunda 3,70'in gündeme gelebileceğini, 3,79'un direnç olarak izleneceğini bildirdi.

FIRTINA SONRASI BEREKETİ: İş Yatırım'ın, "Fırtına sonrası bereketi..." başlıklı günlük piyasa bülteninde, "ABD merkezli tayfun beklenenden daha az hasarla atlatıldı" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Beklentilerden yüksek ABD enflasyon verileri ve 10 yıllık devlet tahvillerindeki sert kayıplara rağmen hisse senedi piyasalarında fırtına sonrası bereketi yaşanıyor.

"Hisse senedi piyasalarındaki satış dalgası tersine dönmüş durumda. Tahvil piyasasında oluşan zararlar nedeniyle refleks olarak nakde dönen küresel yatırımcılar yeniden hisse senedine yönelmeye başladı.

"Hisse senedi piyasaları tepe noktasına göre oluşan yüzde 10’luk kaybının yarısına yakınını geçtiğimiz hafta geri aldı.

"Dış ticaret ağırlıklı dolar kuru kısa bir yükseliş sonrasında yeniden son üç yılın en düşük seviyelerine geriledi.

"İleri gelen yatırım bankalarının Fed faiz döngüsü tahminlerini yukarı yönlü güncellemesine rağmen doların tutunamayanları oynaması hisse senedi piyasalarını destekliyor.

"Geçmiş verinin incelenmesi ABD enflasyonunun talep kaynaklı nedenlerle yükseldiği dönemlerde tahvillerin değer kaybetmesine rağmen hisse senedi piyasalarının ve gelişmekte olan ülke varlıklarının büyüme desteğiyle ilk başta yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor.

"Varlık guruplarının sene başından beri performansı da bu görüşü destekliyor.

"Risk iştahının güçlenmesine paralel Borsa İstanbul’un yükselmeye devam etmesini bekliyoruz. Ancak bu yükseliş piyasa çarpanlarının artmasından ziyade kar beklentilerine paralel seyredecek.

"2018 yılında finans dışı şirketlerin net karının yüzde 21, finans şirketlerinin karının yüzde 14 artmasını bekliyoruz."