BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Doğu Ergil'den AK Parti için iddia

Prof. Dr. Doğu Ergil'e göre hükümet çözüm sürecini yenilgi gibi görmeye başladı. Anketleri görünce adım atmadı. İşte bomba yorum;

Abone ol

İNTERNET HABER- PKK'nın çekilmeyi durdurma kararı deprem etkisi yaptı. PKK niye böyle bir karar aldı?
Çözüm sürecinde AK Parti üstüne düşenleri yapmadı mı?
Prof. Dr. Doğu Ergil'e göre hükümet çözüm sürecini yenilgi gibi okumaya başladı. Anketleri görünce adımlar yavaşladı.


Prof. Dr. Doğu Ergil PKK'nın çekilmeyi durdurmasıyla ilgili gelişmeleri yorumladı. Ergil, KCK'nin kararı için, "Bilek güreşi gibi... Biraz bir tarafa, biraz diğer tarafa sarkıyor. Büyük bir güvensizliği gösteriyor" dedi.

AK PARTİ ANKETLERİ GÖRÜNCE...

Hükümetin, süreci PKK'ye karşı bir yenilgi olarak görmeye başladığını düşünen Prof. Dr. Ergil, anketlerin etkili olduğunu ve sürecin yavaşladığını söyledi. İşte Ergil'in hükümet kanadıyla ilgili yorumu;

-"Hükümet anketler yaptırıyor. Yapılan anketlerde çözüm süreci bir tür yenilgi olarak yorumlanıyor. Anadoluyu dolaşırken de edindiğimiz izlenim buydu. 'Türkiye yenildi ve bu yüzden PKK ile müzakere yapılıyor' gibi bir kabul var. Bizde demokrasiyi uzlaşarak sonuç alma değil; hükümetin kendi verdiği kararlarla toplumu tatmin etmesi gibi bir gelenek yerleşti. Bu yüzden de 'bölücü' diye nitelendirilen tarafla sonuç almak, ülkenin barışına kavuşmak bir türlü benimsenmiyor. Çünkü devlet toplumsal uzlaşmayı sağlayamadı. Barış sürecinin toplumsal uzlaşma halinde ilerlemesi ve geniş kesimleri içermesi anlayışı benimsenmiş değil. Hükümet dar anlamıyla yaklaşıyor; kendi yakın çevresiyle, parlamento bile değil kendi yakın çevresiyle süreci ilerletmeye çalıştı..."

'AZ VERİP ÇOK ALMAK İSTEDİ'

Prof. Dr. Ergil, hükümetin "az verip çok almak istediğini" belirterek, "Kürt tarafının baş eğmesi, susması, çekilmesi, pişmanlığını ifade etmesini bekledi. Ama beklediği gibi olmadı. Bu da olmayınca uzlaşı yaratamadı. Hükümet seçim öncesinde çözüm sürecinde Kürt tarafının beklentilerine uygun davranmada tereddüt gösteriyor. Çözümün çözüm gibi görünmesini de hükümetin bu yaklaşımı engelliyor" dedi.

BU SON ŞANS

KCK'nin geri çekilmeyi durdurmasına rağmen ateşkese devam etmesinin son bir şans yarattığını vurgulayan Prof. Dr. Ergil, "Şiddetin olmaması ümidi devam ettiriyor. İkincisi; siyasete de zemin hazırlıyor. Ama siyasetin bu noktada fazla hareketlenmediğini görüyoruz. AKP oldukça az şey sunarak sonuca gitmek istiyor" dedi.

DURUM ENDİŞE VERİCİ

Prof. Dr. Ergil, "Hükümet bunu görmeli. Çünkü hem siyasi, sonra da ekonomik olarak istikrarsızlığa ve nihayetinde toplumun huzursuzluğuna neden olacaktır. İçeride kendi sorunlarıyla boğuşan bir ülkenin dışarıdaki etkisi de azalacaktır. Durum oraya doğru gidiyor ve endişelendiriyor" dedi.


PKK'dan son dakika çekilme açıklaması FLAŞ!

Türkiye'nin gündemini değiştirecek açıklama. PKK çekilmeyi durdurduğunu resmen ilan etti.

pkk-çekilmeyi-durdurdu.jpg

ZATEN GÖSTERMELİK ÇEKİLİYORLARDI

KCK'nın geri çekilmeyi durdurduğunu açıklamasının ardından gözler sürecin mimarlarından AK PArti'ye çevrildi.

galip-ensarioğlu-pkk-çekilme.jpg

Hükümetten çekilmeye ilk açıklama

Kandil'den gelen geri çekilmenin durdurulduğu yönündeki açıklamalara hükümetten ilk açıklama geldi.

Kışanak'tan PKK'nın kararına ilk yorum

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak PKK'nın çekilmeyi durdurduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin konuştu.