BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'dan kötü haber yine şehit var

DİYARBAKIR Çınar ilçesinden şehit haberi geldi. PKK ateş açtı 1 polis şehit oldu yaralı olan 2 sivil vatandaştan biri de yaşamını yitirdi. Şehit polis Mehmet Uyar'ın ailesi yıkıldı.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, yoldan geçen 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Hain saldırıda şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar'ın eşinin 4 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Dün gece saat 22.45'te Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan resmi polis aracına , kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin buyuk korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan 1 polis memuru ile yoldan geçen 2 vatandaş yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, durumu ağır olan polis memuru ile 2 sivil vatandaş Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

POLİS ŞEHİT OLDU

mehmet-uyar-ve-eşi.jpgUğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30), tedaviye alındığı Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırıda yaralanan ve hastaneye kaldırılan 2 yaralıdan Osman Çaran isimli vatandaş da kurtarılamadı. Diğer yaralı vatandaş İbrahim Turan’ın ise ameliyata alındığı öğrenildi.

1 HAFTADA YİNE AYNI YERE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
mehmet-uyar-diyarbakir-şehit-polis.jpgMANİSA Salihli ilçesi Güneş Mahallesi’nde ikamet eden şehit polis memuru Mehmet Uyar’ın babası Hüseyin annesi Meryem Uyar’a şehadet haberini Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli yetkililer verdi. Acı haberi duyan yakınları ve komşuları acılı ailenin evine geldi. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda haberi duyar duymaz acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Kayda, baba Hüseyin Uyar’a sarılarak gözyaşlarına hakim olmadı.

OĞLUYLA ŞEHİT OLMADAN 1 SAAT ÖNCE KONUŞTU

mehmet-uyar-şehit-polisin-babasi.jpgOğlunu yaklaşık bir yıldır görmediğini belirten baba Hüseyin Uyar, “Keşke işleri bırakıpta gitseydim yavrumun yanına o beni çok üzüyor. Akşam saat 6’ya 10 kala görüştük oğlumla. Saat gece 11’de şehit olduğunu öğrendik. Ağustos’un 15’i gibi Diyarbakır’dan ayrılacaklarını söyledi. Bende onlar gelmeden bir hafta önce eşimle birlikte Diyarbakır’a gitmeyi planlıyorduk. Olmadı. Vatan sağolsun. Oğlum doğacak yavrusunu göremedi” dedi.

ŞEHİDİN EŞİ 4 AYLIK HAMİLE
Şehidin baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, 2 tane ambulans hazır da bekletiliyor. Şehit polis memuru Mehmet Uyar’ın eşinin de kendisi gibi polis olduğu ve 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit Mehmet Uyar’ın tayinin Manisa’nın Salihli ilçesine çıktığı ve 15 Ağustos 2015 tarihinde Salihli’ye gelmeyi planladıkları öğrenildi.

KALLEŞÇE SIKIP KAÇIYORLAR

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü Halis Böğürcü olaya ilişkin şunları söyledi:

"Bir tane değil iki tane şehidimiz var. Olayda yaralanan vatandaşımızda var. 3 kişi yaralanıyor birisi meslektaşımız diğerleri orada yerel iş yapan 2 vatandaşımız. Vatandaşlardan biri şehit oldu diğerinin hayati tehlikesi devam ediyor. Arkadaşlarımız akşam göreve çıkıyorlar. Zaten Çınar'da herkes birbirini tanıyor. Bu arkadaşımızda 5 yıldır orada görev yapıyor. Son derece sevilen takdir edilen ve herkesin çok sevdiği bir memur. Vatandaşlar yolda geçerken bir şey soruyorlar. Şehit polisimizde nezaketten araçtan iniyor. Onlarla konuşuyor. O arada da kendilerini takip eden bir araçla arkadaşlarımıza yine arkadan her zaman yaptıkları gibi kalleşçe sıkıp kaçıyor. 22 tane kaleşnikof boş kovan mermisi var. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ama Şuna inanıyoruz ki hiçbir şey bizi bu vatanı savunmaktan alıkoyamayacak. Şuan için yakalanma yok. Operasyonlar devam ediyor."

YOL KESMEK İSTEYEN SİLAHLI GRUBA MÜDAHALE EDİLDİ

Öte yandan Merkez Sur İlçesi'nde yol kapatmak isteyen silahlı gruba müdahale eden polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını belirten Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Aynı şey il merkezinde Sur İlçesi'nde yol kapatmak istediler. Arkadaşlarımıza uzun namlulu silahlarla yine ateş ettiler. Ve özel harekat polisimizde birini bacağından yaralayarak yakaladı. Yanında da iki tanede arkadaşı var. Onlarında tahkikatı devam ediyor" dedi.