BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Bağlar'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bu sabah Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi.

Abone ol

DİYARBAKIR'da 7'si sivil 2'si polis 9 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla yaralının olduğu saldırıyı IŞİD üstlendi. Son dakika haberi Reuters duyurdu.

Reuters, IŞİD'in Amaq haber ajansını kaynak gösterdi. IŞİD ilk kez Türkiye'de gerçekleştirdiği bir saldırıyı üstlenmiş oldu. Diyarbakır Valiliği saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Başbakan Binali Yıldırım da "Diyarbakır'da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi" diyerek PKK'yı işaret etmişti.

DİYARBAKIR SALDIRISI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün içerisinde bulunduğu eski emniyet müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bombalı saldırıda 2'si polis 8 kişinin şehit olduğunu, 100'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.
Yaralılardan biri daha hayatını kaybedince şehit sayısı 9'a yükseldi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TERÖR İĞRENÇ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Saldırıya ilişkin Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Sabah 08.00 civarında Diyarbakır'da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Çevik Kuvvet'in konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine giden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavileri süren 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu olmuştur, 7'si hala tedavi altındadır. Sayılar değişebilir. Şu an itibarıyla bu durumdadır. Bir kez daha terörü şiddetle lanetliyoruz. Diyarbakır'da hiçbir şeyden haberi olmayan masum vatandaşlarımıza ve şehrin güvenliğini ve huzurunu sağlayan polislerimize karşı yapılan bu insanlık dışı alçakça saldırıyı milletçe lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullandı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ SALDIRIYI PKK’NIN ÜSTLENDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki bomba yüklü araçla  gerçekleştirilen saldırıyı terör örgütü PKK'nın üstlendiği bildirilmişti.

Valilikten yapılan açıklamada, Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarı'nda  Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, vatandaşların ve  öğrencilerin oldukça yoğun olarak bulunduğu bir bölgede saat 07.53'te saldırı  yapıldığı anımsatılarak, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca üstlenilen, bomba  yüklü araçla bir patlama gerçekleştirildiği anlaşılmıştır." denilmişti.