BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır 50 yeni belediye otobüsüne kavuştu

DİYARBAKIR'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan 100 otobüsten 50'si törenle hizmete sokuldu. Diyarbakır için satın alınan bu araçlarla toplu taşımada büyük ferahlık sağlanacak.

Abone ol

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan ve 50'si hizmete sokulan 100 otobüs için tören düzenlendi. Belediyeye ait dolum istasyonunda düzenlenen törene, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Mehdi Eker, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumali Atilla, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanvekili Atilla, satın alınan 100 otobüsün birinci etabında 50 otobüsü Diyarbakırlı hemşerilerinin hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirek, şöyle konuştu:

"Bu hizmetlerimizle geldiğimiz gün 166 olan araç sayımız 32 yeni çevre dostu araç alarak otobüs sayımızı 198'e çıkardık. Bugün filomuza kattığımız 50 araçla 248 otobüsümüz oldu. Yakın dönemde alacağımız 50 otobüs ile 2018'de toplam 100 otobüsümüzü filoya katmış olacağız. Yani bizim dönemimizde bu kadar kısa bir zamanda toplam otobüs sayımızda yüzde 80'lik bir artış sağlandı. Otobüs sayımızın artması ile ulaşım ağını ve araç geçiş sıklığını da artırmış olup konforlu ve birçok hemşehrilerimizin faydalandığı bir ulaşım hizmeti sunmuş oluyoruz."

'DEVLET VE HÜKÜMET GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPMIŞTIR'

Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Mehdi Eker de Büyükşehir belediyesinin kendi imkanlarıyla borçlanmadan, toplamda 80 milyon liranın ulaşım için ayrıldığını söyledi. Merkezi hükümetin Büyükşehir yasasıyla nüfus başına bir parayı her şehre gönderdiğini, Diyarbakır'ın nufüsunun 1 milyon 700 bin olduğu için bu nufüsa göre para geldiğini belirterek, "Eğer bu para Diyarbakır'ın temizliği için, ulaşımı için, Diyarbakır'ın kültürel hayatının geliştirilmesi için alt yapı hizmetlerinin daha iyi bir noktaya taşınması için harcanmamışsa o zaman o soruyu sormak lazım. Bu para nereye gitti, nereye harcandı? Çünkü, Diyarbakır'a harcanmadığını, Diyarbakır'daki herkes bunu biliyor. Bugün artık bunları aştık, devlet, hükümet Diyarbakır'a bu manada reva görülenini kabul etmemiş ve hukuk içinde kalmak kaydıyla Diyarbakır'a bu manada, Diyarbakır insanının alması gereken hizmetleri temin etmek için gerekli müdahaleyi yapmıştır" dedi.