GÜNDEM
02 Şubat 2012 Perşembe 07:300 Yorum1487 okunmaTerör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 6'sı hapis cezası aldı
- Haber
Malatya'da haziran ayından bu yana terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 6'sına 10 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 6'sı tutuklu 7 sanık hazır bulundu. Duruşma nedeniyle polis adliye çevresi ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşmada cumhuriyet savcısının esas hakkında mütaalasını alan mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını dinledi. Tutuklu sanıklar suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliyelerini istedi. Sanıklardan Uğur Pektaş, geçen celsede cezaevine dönüşte kaza yaptıklarını ve havanın yine kötü olduğunu ve kaza yapma ihtimallerinin olduğunu ifade ederek beraatını istedi. Sanıkların son savunmaların ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı.
Mahkeme sanıklardan, Kubilay Uçucu, Erkin Kocaman, Yusuf Yılmaz ve Uğur Pektaş’a Yasa dışı terör örgütü DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmaktan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası, Sevcan Göktaş’a ise yine aynı suçtan 9 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca her sanığı ayrı ayrı terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 10’ar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ayça Kılınç’ın tahliyesine, yine aynı davada ölüm orucunda ölen kızı Feride Harman’ın resmini Kadınlar Günü'nde taşıdığı için tutuksuz yargılanan Hatice Harman’ın ise beraatına karar verdi.












3.SAYFADenizli'de 2 otobüs çarpıştı: 9 yaralıDenizli'de tekstil işçilerini taşıyan otobüs halk otobüsüyle çarpıştı, 9 kişi yaralandı.
FUTBOLİşte TFF'nin B planı!Fedarasyonun kulüp takımları ve aynı zamanda Türkiye'ye de bir ceza çıkması durumunda izlenecek strateji "Ulusoy taktiği" olacak.
FUTBOLBaşlıyoruz! İlk rakip Gürcistan! (Canlı)A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası elemeleri öncesi Gürcistan ile ilk hazırlık maçına çıkıyor.
EĞİTİM4+4+4'le ilgili flaş kararCHP, Eğitim'deki değişikliği Anayasa Mahkemesine taşımıştı. Anayasa Mahkemesi kararını açıkladı.
DİĞERİstanbullular geceye dikkat!Geçtiğimiz cuma mesai çıkışı hayatı felç eden yağış geri dönüyor. Meteoroloji uyardı. İstanbullular bu geceye dikkat...
GÜNDEMAKP, Şahin'e istifa sinyali mi verdi?Kanal D muhabiri Erhan Karadağ, canlı yayında kulislerde dolaşan İdris Naim Şahin notlarını paylaştı. İçişleri Bakanı istifa edecek mi?- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98












































