BIST 10.644
DOLAR 32,14
EURO 35,03
ALTIN 2.528,71
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C üyelerine hapis kararı

Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 6'sı hapis cezası aldı

Abone ol

Malatya'da haziran ayından bu yana terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 6'sına 10 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 6'sı tutuklu 7 sanık hazır bulundu. Duruşma nedeniyle polis adliye çevresi ve içinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Duruşmada cumhuriyet savcısının esas hakkında mütaalasını alan mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını dinledi. Tutuklu sanıklar suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliyelerini istedi. Sanıklardan Uğur Pektaş, geçen celsede cezaevine dönüşte kaza yaptıklarını ve havanın yine kötü olduğunu ve kaza yapma ihtimallerinin olduğunu ifade ederek beraatını istedi. Sanıkların son savunmaların ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı.

Mahkeme sanıklardan, Kubilay Uçucu, Erkin Kocaman, Yusuf Yılmaz ve Uğur Pektaş’a Yasa dışı terör örgütü DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmaktan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası, Sevcan Göktaş’a ise yine aynı suçtan 9 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca her sanığı ayrı ayrı terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 10’ar ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ayça Kılınç’ın tahliyesine, yine aynı davada ölüm orucunda ölen kızı Feride Harman’ın resmini Kadınlar Günü'nde taşıdığı için tutuksuz yargılanan Hatice Harman’ın ise beraatına karar verdi.