BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Bahçeli'den 'beka sorunu değil zeka sorunu' diyen İnce'ye sert yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Beka sorunu değil, zeka sorunu" diyen CHP'li Muharrem İnce'ye "Vay densiz vay, bekayı zeka sorunu olarak görmek ancak senin gibi mankurtların işidir, ancak senin gibi sabah başka akşam başka konuşan çarkı feleklerin üslubudur. " diye yanıt verdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Spor Salonu'nda "Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Bahçeli'nin hedefinde “Sadece bir yerel seçimi beka sorunu olarak millete anlatmak olsa olsa zekâ sorunu" diyen Muharrem İnce vardı.

DARBE SENARYOLARI
"Yeni darbe senaryoları dillendirenlerin, bunun için el ovuşturanların başına dünyayı yıkacağız" uyarısını yapan Bahçeli, "Seçimi itibarsızlaştırmaya kalkışanlar, sandığın meşruiyetini lekelemeye yeltenenler, yalanlarla hayali seçmen üretildiğini iddia edenler beyhude yere çırpınmasın. Alayının oyununu bozacağız." diye konuştu.

BEKA HER ŞEYİN ÖNÜNDEDİR
"Önümüzdeki seçimde bizim için beka her şeyin önündedir. Beka yoksa ne yapalım belediyeyi ne yapalım siyaseti" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"AKLI İNCELMİŞ BİR ZAVALLI"
"Beka yoksa belediye taş yığını, beton yıkıntısıdır. Beka yoksa, yani var oluşumuz hücum ve hüsrana uğramışsa, ne yapalım belediyeyi, nasıl yapalım siyaseti? Malum zillet korosu hep bir ağızdan soruyor, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin bekayla ne ilgisi varmış? Hezeyan çukuruna düşen zillet neferlerine göre, yerel seçimler ülke bekası için önemli değilmiş. İnce ince nifak taşları döşeyen, kıyıda köşede, orada burada partisinin genel başkanını hedef alan bir zat da, Cumhurbaşkanı adaylığında yaşadığı şok ve hezimeti atlamadığından ağzından çıkanı kulağı duymayacak bir noktaya savrulmuştur. Aklı epey incelmiş bu zavallıya göre, sadece bir yerel seçimi beka sorunu olarak millete anlatmak olsa olsa zeka sorunuymuş. Bu yaklaşımdan da uzak durulması lazımmış. Gerçi gafile kelam, nafile kelamdır ama yine de biz hak edene hak ettiği gibi söyleyeceğiz. Bu ucube zihniyete layık olduğu muameleyi yapacağız. Vay densiz vay, bekayı zeka sorunu olarak görmek ancak senin gibi mankurtların işidir, ancak senin gibi sabah başka akşam başka konuşan çarkı feleklerin üslubudur. Zillet beğenmedi, zillet sevinmedi, zillet takdir ve tebrik etmedi diye bekamızı yok mu sayacağız? Kaldı ki, CHP-İP-HDP-PKK-FETÖ'den oluşan, arkalarında Türk düşmanlarının bulunduğu zillet koalisyonu, 31 Mart'ı beka görseydi biz kendimizden şüphe eder, 'acaba doğru mu yapıyoruz' diye kendimizi sorgulardık."

GÜVENLİ BÖLGE VE MENBİÇ
Güvenli bölgenin kesinlikle Türkiye'nin kontrolünde olması gerektiğini söyleyen Bahçeli, güvenli bölge tartışmaları ve Menbiç ile ilgili olarak şu açılamayı yaptı:

"Türkiye'ye karşı güvenli bölge oluşturmak isteyenler gaflet ve dalalet içerisindedir. Türkiye hiçbir güç odağından müsaade istemeyecektir. Biz onuruna düşkün bir ülkeyiz. Hiçkimse fıtrat değişti sanmasın, kan yine o kandır. Menbiç tepeden tırnağa arındırılmalıdır. 31 Mart beka seçimidir. Türk milletinin bekası da ebediyete kadar güvencede kalacaktır. 31 Mart seçimleri, yeni hükümet sisteminin ilk demokratik imtihanıdır. Bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmamız aynı zamanda beka meseledir.''

BU YOLDAN DÖNERSEK NAMUS BİZLERE AR OLSUN
9 Şubat'ta MHP'nin 50. yıldönümünü çok görkemli bir şekilde kutlayacaklarını belirten Bahçeli, "Biz bu yoldan dönersek namus bizlere ar olsun" dedi.

"Herhangi  pazarlık sürecine dahil olmaksızın mücadele ise mücadele bedel ise bedel ne gerekiyorsa onu yapıyoruz" ifadelerine yenr veren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK
"Hem tarih yazıyor hem de yazılan tarihe şahit oluyoruz. Yerel seçimleri de bu şekilde kavrıyoruz. Ülkemiz yeni bir hükümet sistemine geçti. Bu geçişi planlayan Cumhur İttifakı onay veren millettir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iyice yerleşip kökleşmesi hayat memat konusudur. 1 Nisan sabahı için felaket senaryoları yazanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. İçinde olduğumuz bir hükümet sisteminin güçlenmesini istemek tutarlılık ve doğru bir siyasetin tezahürüdür. "