BIST 10.173
DOLAR 32,32
EURO 35,00
ALTIN 2.447,69
HABER /  GÜNCEL

Deseni çıkmayan sabun

İzmir'li girişimci Güler Gül çalışmaları sonucu bulduğu deseni çıkmayan sabunla ihracatçı oldu.

Abone ol

İzmir'de butik olarak havlu, bornoz üreten ve mağazasında çeşitli ev eşyalarının satışını yapan Güler Gül, çalışmaları sonucu bulduğu deseni çıkmayan sabunla ihracatçı oldu.

Güler Gül, 1994 yılında kurduğu Goncagül Ev Tekstili şirketinde kendi tasarımıyla havlu ve bornoz üretmeye başladığını söyledi. 2001 yılında dantelli ve baskılı havlu ve bornoz üretmeye başladığını ifade eden Gül, bu yıllarda desenli sabunlar üzerinde çalışma yapmaya başladığını kaydetti. Ailesinin zeytinyağı ve sabun üretimiyle uğraşması nedeniyle, bu konuda bilgi birikimine sahip olduğunu belirten Gül, çalışmaları sonucu deseni çıkmayan sabun ürettiğini söyledi.

YENİ HEDEF DUBAİ

Benzeri teknikte üretimin kendisi dışında ABD'de bir firma tarafından yapılabildiğini aktaran Gül, "İngiltere'de katıldığımız fuarda gördüğümüz ilgiyle ihracata başladık. Halen İngiltere, Yunanistan ve İrlanda'ya ürün gönderiyoruz. Güler Gül markasıyla tamamı kendi üretimimizden oluşan yüksek kalitedeki takımlar, yurtdışındaki mağaza zincirlerinde satışa sunuluyor. Kısa süre sonra İtalya'ya da ürün göndermeyi planlıyoruz. Konuyla ilgili düzenlenen tüm fuarları takip etmeye çalışıyoruz" dedi. Gül, yüksek kalitede özel tasarımlı üretim yapmaları nedeniyle fiyat rekabetine girmediklerine dikkat çekerek Yunanistan'daki müşterilerinin havlu üreticisi olmasına rağmen kendilerinden takım halinde ürün satın aldığını kaydetti. Bu konsepti geliştirerek yeni ürünlerle yeni pazarlara açılmayı planladıklarını aktaran Gül, yeni hedeflerinin Dubai pazarı olduğunu söyledi.