BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  SEÇİM

Demirtaş'tan ortak vatan çıkışı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Ümraniye'de halka seslendi. Ortak vatan, barış ve kardeşlik vurgusu yapan Demirtaş, Barış, kardeşlik duygularından vazgeçmeyin, barışı kazanmak seçimi kazanmaktan daha kıymetlidir' dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde konuştu. Ortak vatan vurgusunu yapan Demirtaş, "Barış, kardeşlik duygularından vazgeçmeyin, barışı kazanmak seçimi kazanmaktan daha kıymetlidir. Kardeşliği kazanmak seçimi kazanmak değildir. Bu duygularla yaşayın. Asla ve asla bu ülkede diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Barajıda aşacağız, inanın 7 Haziran akşamı HDP ile birlikte herkesin içi rahatlayacak." dedi

bdp-genel-baskani-selahattin-demirtas-agrida747b5894131c9947edbd.jpg

"İSLAM ADALETİNDE YERİ YOKTUR"

AKP döneminde derinleşen adaletsizliklere dikkat çeken Demirtaş, "3 yılda 100 trilyon kazananlar var. Çalmadan, haram yemeden bu para nasıl kazanılıyor? Bunun İslam adaletinde yeri yoktur. Çok para haramsız, çok laf yalansız olmuyor. Bütün bu adaletsizlikleri düzeltmek lazım. AKP'nin yaptığı kötülükleri düzeltmek için çalışıyoruz" dedi.

"BUNU VATAN HAİNLİĞİ DİYE YANSITIYORLAR"

Bu toprakların tüm halkların ortak vatanı olduğunun altını çizen Demirtaş, "Biz ülkemizi, sizleri, bütün halkları sevdiğimiz için AKP'yi durduracağız. Bunu söylemek bile AKP'ye göre vatan hainliği. Biz kul hakkı mı yedik? Biz hırsızlık mı yaptık? Biz insanların köyünü yasakladık? Biz insanların dinini mi yasakladık? Biz vatanımızda eşit yaşayalım istedik, insanız, insan gibi yaşayalım istedik. Bunu meydanlarda vatan hainliği diye yansıtıyorlar" diye konuştu.

"BU GEMİYİ BATIRMAYACAĞIZ"

Demirtaş şöyle konuştu: "Asla başka partiye oy verdi diye kimseyi düşman olarak görmeyin. Velev ki onlar öyle yapsa, velev ki siz HDP'ye oy veriyorsunuz, dua ediyorsunuz diye, sizi vatan haini ilan etseler bile, unutmayın bu suçlar AKP'ye oy verenlerin değildir. Aynı gemideyiz, Cumhurbaşkanı, başbakan gemiyi batırmaya çalışsa da biz ele ele verip bu gemiyi batırmayacağız. Barışı kazanmak, kardeşlik duygularını büyütmek, seçimi kazanmaktan daha önemlidir. AKP çılgınlığını durdurmanın yolu bu duyguları büyütmektir. Bu can bu tende olduğu sürece asla ve asla diktatörlüğe izin vermeyeceğiz, ülkeyi teslim almana izin vermeyeceğiz. Ülkeyi felakete sürüklemene izin vermeyeceğiz. İnanın 7 Haziran akşamı Türkiye'de oy veren vermeyen herkesin içi ferahlayacak. İyi ki HDP var, iyi ki barajı aştılar, iyi ki HDP gibi bir kardeşlik partisi var diyecekler."

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları:

Sokaklarda insanlara zulüm etiniz, işkence ettiniz. Elinize aldığınız yargıyı adaletsizlik için kullandınız. İnanarak AKP'ye oy vermiş insan o kadar mahçup oldu ki.

"BAŞBAKAN'IN ETRAFINDA BİR TANE YOKSUL YOK"

Saray'ın etrafındakilere bakın, Başbakan'ın etrafındakilere bakın bir tane yoksul yoktur. Burdaki esnaf kardeşim günde 12, 13 saat çalıyormusun. 100 sene daha çalışsan trilyoner olabilirmisiniz. 3 senede 100 trilyon para kazananlar var. Çalmadan, alın teriyle bu para nasıl kazanılır. Bütün bu adaletsizlikleri düzeltmemiz lazım. Biz bu ülkenin kötülüğü için çalışmıyoruz, AKP'nin yaptığı kötülükleri düzeltmek için çalışıyoruz.

"DÜŞMAN OLARAK GÖRMEYİN"

AKP'yi durduracağız. Bizim hangi hainliğimizi gördünüz. Biz hırsızlık mı yaptık? Biz insanların meshebini, inancınımı yuhalattık, bizi yuhalatarak bunu anlatmaya devam ediyorlar. Değerli kardeşlerim 7 Haziran'da bir sandık kurulacak, o partiye yada bu partiye vereceksiniz. Ama unutmayın 8 Haziran günüde beraber yaşamaya devam edeceğiz. Hangi partiye oy verirseniz verin yüz yüze bakmaya devam edeceğiz. Asla kimseye düşmanlık yapmayın, asla başkalarını düşman olarak görmeyin.

"İYİ Kİ BARAJI GEÇMİŞ DİYECEKSİNİZ"

Barış, kardeşlik duygularından vazgeçmeyin, barışı kazanmak seçimi kazanmaktan daha kıymetlidir. Kardeşliği kazanmak seçimi kazanmak değildir. Bu duygularla yaşayın. Asla ve asla bu ülkede diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Barajıda aşacağız, inanın 7 Haziran akşamı HDP ile birlikte herkesin içi rahatlayacak. İyi ki HDP gibi bir parti var, iyi ki barajı geçmiş diyeceksiniz. Sizle yaşamın kaynağısınız, kadınlar olarak yaşamın kaynağısınız. Sizi hep yok saydılar, sizi hep ikinci sınıf insan olarak gördüler. Yüce yaradan kadınları, erkeklere köle olsun diye yaratmadı. HDP'nin yarı yarıya adayı kadın. Başörtülü kadında var, alevi kadında var. Kadın özgürlük mücadelesinden gelen, genç kimliği ile bu ülkeyi yönetmeye hazır. Bir torba makarnaya kadınları muhtaç etmek istemiyorsanız, HDP'nin kadınları artık meclise gelsin meclise.

Bu can bu tende olduğu sürece diktatörlüğe izin vermeyeceğiz. Bu can bu tende oldukça ülkeyi felakete sürmene izin vermeyeceğiz.