BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan Davutoğlu'na Hacı Birlik tepkisi!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nun Hacı Lokman Birlik hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafa ilişkin sorulan soruya yanıt verirken Başbakan'ın açıklamasının yetersiz olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Neredeyse yerde sürüklenen kişiyi suçlayan ifadelerle cümle kurması ayrıca bir utançtır. O zaten kameraya yansıyan bir vaka. Orada hergün aşağı yukarı benzer olaylar yaşıyor. Ölüye onu yapanın diriye neler yapacağını siz düşünün" dedi.

Demirtaş, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayın biraderi Hacı Lokman Birlik'in sürüklendiği görüntüler içinde İçişleri Bakanı Selami Altınok'un istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

demirtaştan-davutoğluna-haci-birlik-tepkisi.jpg

DAVUTOĞLU'NDAN HACI BİRLİK AÇIKLAMASI

Başbakan Davutoğlu, çatışma sonrası cesedin polis aracına bağlanarak sürüklenmesine ilişkin görüntülerin tasvip edilemeyeceğini söyledi ve olayla ilgili soruşturmanın açıldığını açıkladı.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik, polisin hendekleri kapatma gerekçesiyle düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada öldürülmüştü. Birlik'in cesedi bomba tuzaklama ihtimaline karşı zırhlı bir aracın arkasında sürüklenmesi gündeme oturdu.

Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmediğini ifade etti.

demirtaştan-davutoğluna-haci-birlik-tepkisi.20151005130230.jpg

"EMNİYET TEŞKİLATIMIZ TARAFINDAN KABUL EDİLEMEZ"

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir. Bu son derece yanlış tavırlar her şeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez.

"TERÖRE KARŞI HUKUK İÇİNDE MÜCADELE"

Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir."