BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan muhalefete karne!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 8 Haziran'da muhalefete karne vereceklerini söyledi.

Abone ol
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 81 vilayete girebilen tek partinin AK Parti olduğunu söyledi. AK Parti'nin Türkiye'yi IMF'tan kurtardığını anlatan Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra da istikrarın ve yatırımların devam edeceğini kaydetti. 
 
AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında Sancaktepe'de halkla buluşan Davutoğlu, bütün ilçelerde büyük bir aşk ve şevkle karşılandıklarını söyledi. 
 
Seçim mitingleri kapsamında 73 ili dolaştıklarını ve bugün 74. vilayet olarak Yalova'da olacaklarını anımsatan Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Bu bizim tam 100. mitingimiz. 100. mitingimizde de hep aynı coşkuyu hem aynı kararlılığı görüyoruz. AK Parti sancağı Sancaktepe'de dalgalanacak mı? Günlerdir, 25 Nisan'dan bu yana bütün liderler yolda. Herkes vatan toprağını dolaşıyor ama bir tek AK Parti 81 vilayete girebiliyor. Diğerleri belli bölgelerde kalıyorlar. Kılıçdaroğlu sadece, sadece ve sadece Batı'da ve belli yerlerde. Bahçeli, İç Anadolu'da bir yerlerde, HDP şimdi sahneye çıktı. Batı medyasının, Türkiye'de de paralel medyanın, Doğan medyanın yeni gözdesi HDP Doğu'da, Güneydoğu'da ve bir de büyük şehirlerde. Peki Sancaktepeliler, bu al bayrağı, dava sancağımızı, milli birliğimizi Türkiye'nin yer yerinde dalgalandıran kim? Kim? Hakkari'de olan, Edirne'de olan kim? Türk'ü Kürt'e, Sünni'yi Alevi'ye kardeş kılan kim?"
 
Davutoğlu, 7 Haziran'dan sonra istikrar ve kalkınmanın devam edeceğini vurgulayarak, "Ya da bu kaos çetesi var ya onlar AK Parti'yle Türkiye'yi sarsmaya çalışacaklar. Allah aşkına AK Parti kadrolarını sarsabilirler mi? Türkiye'deki birikimi yok edebilirler mi? Bakın 12 yılın bir muhasebesini yapalım, İstanbul'dan yapalım, Türkiye'den yapalım. 12 yıl önce IMF'ye muhtaç bir Türkiye vardı. 12 yıl önce kendi milli piyade tüfeğini yapamayan bir Türkiye vardı? 12 yıl önce yüzde 56-60'a yakın faiz ödeyen esnaf vardı. Şimdi Türkiye'yi kim kurtardı? IMF borcumuzu kim ödedi? Şu an Türkiye'nin semalarında, inşallah, atak helikopterleri kim yaptı? Türkiye önümüzdeki dönemde inşallah kendi otomobilimizi de yapacağız. Bu hafta başı ilan ettik. Kendi otomobilimizi, kendi gemimizi, kendi tankımızı kim yapıyor? O al bayrağı, dava sancağını kim dalgalandırıyor?" ifadelerini kullandı.
 
"BU CÜCELERE BIRAKIR MIYIZ?"
 
Davutoğlu, milletin huzurunu bozmaya kalkışanların karşısında kendilerini bulacaklarını ifade ederek, şunları aktardı:
 
"Şimdi diyorlar ki, 'CHP, sen paçadan tut, HDP, sen el ense çek, MHP, sen belden tut, Pensilvanya, sen arkadan hançerle, PKK, sen kurşun sık, DHKP/C, sen savcıları öldür, şu pehlivana diz çöktürelim.' Allah aşkına biz bunlara meydan bırakır mıyız? Biz ayağa kalkmışız. Lider olarak ayağa kalmışız. Bu cücelere, bu ülkeyi bırakır mıyız? Biri paçamızdan tutsun, biri arkadan hançerlesin, biri gelip meydan okusun. Hepsi bir arada gelsinler. Zaferimiz daha büyük olur, coşkumuz daha büyük olur. Hepsine birden dersini verir, karnelerini ellerine verir, tatile çıkarırız." 

"BİRİNCİ PARTİ OLMASSAM BIRAKIRIM"
 
AK Parti birinci parti olmazsa genel başkanlığı bırakacağını aktaran Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aynı şeyi söyleyemediğini dile getirdi. 
 
İstanbul'da en yüksek oyu aldıkları ilçede demokrasi şenliği yapacaklarının sözünü veren Davutoğlu, Sancaktepelilere "Birinci olacak mısınız?" diye sorarak "Evet" cevabını aldı.